Τοπικά Νέα

Τρεις μήνες δεν έχει αναρτηθεί η απόφαση του Δ.Σ. Τριφυλίας για το Τσακώνα – Καλό Νερό – Ερώτηση Τσαφαρά στο Δ.Σ.

Τρεις ολόκληρους μήνες από την έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας το βράδυ της Παρασκευής ύστερα από αίτηση 18 συμβούλων της αντιπολίτευσης για το δρόμο Καλό Νερό – Τσακώνα και μέχρι σήμερα δεν έχει αναρτηθεί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το θέμα έθεσε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Παναγιώτης Τσαφαράς, ο οποίος σημείωσε ότι έχουμε μείνει πίσω στο θέμα αυτό και ενώ οι εμπορικοί σύλλογοι από την Κυπαρισσία μέχρι τους Γαργαλιάνους, τον Πύργο και την Καλαμάτα, έχουν δημιουργήσει ένα μέτωπο υπέρ της κατασκευής του δρόμου ο δήμος Τριφυλίας δεν έχει “σηκώσει” το θέμα όσο θα έπρεπε.

Να θυμίσουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας σε συνεδρίαση που έγινε στις 18 Φεβρουαρίου 2022 ομόφωνα αποφάσισε να διεκδικήσει την κατασκευή του δρόμου Καλο Νερό –  Τσακώνα, για την αναπτυξιακή – τουριστική ώθηση της περιοχής, την οδική ασφάλεια και προστασία της ανθρώπινης ζωής. Ειδικότερα, αποφάσισε να αποσταλεί επιστολή στον Πρωθυπουργό, στον Υπουργό Υποδομών και στους βουλευτές του νομού, στην οποία να αναφέρονται οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να γίνει ο δρόμος και να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό, να γίνει επαφή με το γειτονικό Δήμο Οιχαλίας, και να ζητηθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου να πάρει απόφαση στήριξης του αιτήματός, για την αναγκαιότητα χρηματοδότησης και κατασκευής του δρόμου.

Σε συνεδριάσεις του Δ.Σ. Τριφυλίας και με δημόσιες τοποθετήσεις από την αντιπολίτευση κατ’ επανάληψη έχουν ρωτήσει γιατι δεν έχει αναρτηθεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά απάντηση δεν έχουν πάρει. Όμως το θέμα εκτός από το ότι δείχνει αβελτηρία και έλλειψη ενδιαφέροντος από την Δημοτική Αρχή για την υλοποίηση του έργου πνοής και ανάπτυξης για την Τριφυλία και τη Μεσσηνία, πλέον συνιστά και παραβίαση του Κανονισμού Λειτουργίας του Δ.Σ. Τριφυλίας. Γιατί δεν έχει γραφτεί και αναρτηθεί η απόφαση; Ποιος ευθύνεται;

 

Σχετικά Άρθρα

Ενα Σχόλιο

  1. Κατάντια! Δήμαρχος και περιφερειαρχης σε αρμονική συνεργασία κατά των συμφερόντων της Τριφυλίας και της δυτικής Πελοποννήσου. Για τον περιφερειαρχη το περιμέναμε…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button