Πελοπόννησος

Τρεις νέοι κόμβοι στη Ζαχάρω – Έργο ασφάλειας και αντιμετώπισης του κυκλοφοριακού

Με στόχο τη δραστική μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και την αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού όγκου, δρομολογεί την κατασκευή τριών κόμβων στη Ζαχάρω η δημοτική αρχή, με στόχο να ενεργοποιήσει τον περιφερειακό δρόμο.

Όπως τόνισε ο χθες ο Πανταζής Χρονόπουλος, επικεφαλής της «Δυναμικής Πρωτοβουλίας» και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος τον ερχόμενο Μάιο, η διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών του δήμου ετοίμασε σχετική μελέτη για το έργο, το οποίο φτάνει στις 500.000 ευρώ περίπου.

Σύμφωνα με όσα προβλέπει η μελέτη, ένας κόμβος προβλέπεται μπροστά στο Δημοτικό Στάδιο Ζαχάρως, καθώς και άλλοι δύο στα σημεία από όπου θα ξεκινά και θα ολοκληρώνεται ο περιφερειακός.

«Έχουμε θρηνήσει πάνω από 30 θύματα όλα αυτά τα χρόνια στη Ζαχάρω. Για  αυτόν τον λόγο αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην εκπόνηση μελέτης που προβλέπει την κατασκευή τριών κυκλικών κόμβων σε καίρια σημεία της πόλης μας, ώστε να μειώσουμε την επικινδυνότητα και να συμβάλουμε στο να αποσυμφορηθεί η πόλη κυκλοφοριακά, ιδίως από τα βαριά οχήματα», τόνισε ο κ. Χρονόπουλος προσθέτοντας ότι επιδίωξή του είναι να αποκτήσει έναν αναβαθμισμένο περιφερειακό δρόμο η Ζαχάρω.

 

Έργα και παρεμβάσεις πάνω από 7 εκατ. ευρώ

Πλαισιωμένος από τους συνεργάτες του, ο κ. Χρονόπουλος παρουσίασε συνοπτικά τα έργα που είτε είναι σε εξέλιξη είτε ξεκινούν άμεσα και αφορούν το σύνολο του δήμου Ζαχάρως, με έμφαση στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών στις τοπικές κοινότητες.

«Υλοποιούμε έργα συνολικά πάνω από επτά εκατ. ευρώ. Στο σημαντικότερο από αυτά, την ανάπλαση του Πολύκεντρου, σύντομα εγκαθίσταται εργολάβος. Ολοκληρώνεται ο δρόμος Κρυονέρι-Μυρώνια, προχωρά το Πετράλωνα-Κράνα, ακολουθεί ο δρόμος Μίνθη-Νέα Φιγαλεία, Καλίδονα-Ανήλιο και Καλίδονα-Κωστομέρα. Επίσης ξεκινούν τα τμήμα Άγιος Δημήτριος-Κάτω Ξηροχώρι και Χρυσοχώρι-Παλιοχώρι-Μάκιστος-Μηλέα», ανέφερε και στη συνέχεια άφησε αιχμές εναντίον της αντιπολίτευσης για εκ του ασφαλούς κριτική λόγω της κακοκαιρίας.

«Όταν βλέπεις ένα κομμάτι ότι είναι συμπαγής βράχος και παθαίνει καθίζηση, είναι από καιρικό φαινόμενο. Αν κάποιος πιστεύει ότι μπορεί να τα βάλει με τη φύση, ή δεν ξέρει τι του γίνεται ή είναι βαθιά νυχτωμένος», σχολίασε ο κ. Χρονόπουλος και προανήγγειλε την υποψηφιότητά του στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

«Στις εκλογές του Μαΐου θα είμαι και πάλι υποψήφιος δήμαρχος Ζαχάρως, εκτός αν δεν αν ο Θεός κι ο Άγιος Σπυρίδωνας μα έχουν αφαιρέσει τη ζωή. Το λέω για να τελειώνουν οι φήμες που διασπείρει η αντιπολίτευση. Θα είμαστε παρόντες και θα είμαστε ξανά κινητές, μαζί με τους συνεργάτες μου και το νέο αίμα που θα ανακοινώνουμε σταδιακά», επισήμανε.

patrisnews.com

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button