Τοπικά Νέα

“Τριτοκοσμική εικόνα εντός και εκτός του Αερολιμένα Καλαμάτας”

ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

7-6-2023

Στην πύλη εισόδου της Πελοποννήσου, δηλαδή στο αεροδρόμιο Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος», δυστυχώς καθημερινά καταγράφονται προβλήματα που δυστυχώς δεν επιλύονται, με αποτέλεσμα ο προορισμός Mythical Peloponnese, σε συνάρτηση με πολλές ακόμη υστερήσεις στην εξωστρέφεια , να συρρικνώνει καθημερινά τη δυναμική του και το αεροδρόμιο, από βραβευμένο αεροδρόμιο το 2019 για την αυξητική του πορεία, να καταγράφει σήμερα συνεχείς απώλειες.

Υπόψη πως στο Αννόβερο της Γερμανίας, στο πλαίσιο του συνεδρίου “ROUTES EUROPE 2019”, το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, μαζί με το BILUNN AIRPORT, έλαβε την 1η θέση. μεταξύ των αεροδρομίων κάτω των 4 εκατομμυρίων επιβατών. Σήμερα δυστυχώς η ανοδική μας πορεία ιδίως στη Γερμανία σταμάτησε και συρρικνώνονται διαρκώς οι αφίξεις από τη Χώρα αυτή.

Βέβαια ο ρόλος της Πολιτείας είναι κομβικός στην αναβάθμιση του αερολιμένα ή όχι , αλλά εξίσου σημαντικός είναι και ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης, που έχει επιφορτιστεί με τη βελτίωση των υποδομών και τη διατήρηση της εικόνας στους επισκέπτες, ενός καθαρού και φροντισμένου τουριστικού προορισμού, εντός και εκτός του Αερολιμένα.

Η Πολιτεία για δικούς της λόγους , έχει επιλέξει την απόλυτη εγκατάλειψη των χώρων του Διεθνούς Αερολιμένα και την καθυστέρηση λήψης απόφασης στο διαγωνισμό του Υπερταμείου, για την παραχώρηση του δικαιώματος διοίκησης, διαχείρισης, λειτουργίας, ανάπτυξης, επέκτασης , συντήρησης και εκμετάλλευσης του Αερολιμένα. Η Αυτοδιοίκηση όμως και δη η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, γιατί σιωπά; Γιατί δεν διεκδικεί δυναμικά την ολοκλήρωση των διαδικασιών, για το καλό του τόπου;

Βέβαια , όταν μία Περιφερειακή Αρχή , είναι συνδεδεμένη για την επιβίωσή της απόλυτα και ουσιαστικά με τον πολιτικό χώρο που την επέβαλε, δεν θα μιλήσει ποτέ για τα αιτήματα της κοινωνίας, αν δεν της επιτραπεί. Απλά θα υπακούσει την όποια κομματική εντολή λάβει και μέχρι εκεί .

Το ζήτημα όμως στην περίπτωση του αεροδρομίου της Καλαμάτας, είναι σοβαρό και πολυσύνθετο. Επηρεάζει την ομαλή λειτουργία του αερολιμένα, επηρεάζει τη φήμη του τουριστικού μας προορισμού, δυσαρεστεί και ενοχλεί τους επισκέπτες και η όλη εικόνα, παραπέμπει σε τριτοκοσμική Χώρα.

Εντός υπάρχει στενότητα χώρου, έλλειψη επαρκούς κλιματισμού, έλλειψη καθαριότητας και στοιχειωδών κανόνων υγιεινής και εκτός, απόλυτη αδιαφορία καθαρισμού της Εθνικής οδού, καθυστέρηση και αδιαφορία στην κοπή της βλάστησης , όπου ιδίως μπροστά στον Αερολιμένα παραπέμπει σε ζούγκλα, με τα καλάμια να έχουν κρύψει ακόμη και τις ρυθμιστικές πινακίδες κυκλοφορίας , να καταλαμβάνει η βλάστηση μέρος του οδοστρώματος και τα σκουπίδια να ενισχύουν την αλγεινή τριτοκοσμική κατάσταση.

Επιτέλους κ.κ. της Περιφερειακής Αρχής Πελοποννήσου, αφού έγινε αντιληπτό προς όλους, πως δεν κάνατε το καθήκον σας στην τουριστική εξωστρέφεια , με αποτέλεσμα τη μείωση των αφίξεων στον Αερολιμένα Καλαμάτας, τουλάχιστον μην αδιαφορείτε εντελώς στο αποκλειστικά δικό σας καθήκον , για την κοπή της βλάστησης και την καθαριότητα στους Εθνικούς και Επαρχιακούς μας δρόμους .

Τόση υποβάθμιση και παρακμή δεν μας αξίζει .

ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΡΙΦ.ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΝΕΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Σχετικά Άρθρα

2 Σχόλια

  1. Άλλη μία μεγάλη επιτυχία του Νίκα. Ένα αεροδρόμιο υποβαθμισμένο και αποκομμένο από την υπόλοιπη Μεσσηνία. Ενώ θα μπορούσε να είναι ο φθηνός ανταγωνιστής ακόμα και του Ελ Βενιζέλος. Πρωτίστως ευθύνη της κεντρικής κυβέρνησης, αλλά και η κοντόφθλαμη λογική Νίκα που έχει κουραστεί να υποκλίνεται έχει αυτά τα αποτελέσματα.

  2. Να ήταν μόνο το αεροδρόμιο. Τα καλύτερα ξεκινάνε με το που φύγεις από το αεροδρόμιο, αφού η είσοδος προς Καλαμάτα είναι τρομακτικά ασχημη. Μαζί με τους Ρομά οι οποίοι περπατούν ξυπόλητοι μέσα στον δρόμο, πραγματικά αναρωτιέσαι που βρίσκεσαι.

    Εντωμεταξύ έχουν μία ψυχωση με τους καλαμιώνες, και το μόνο πράγμα που κάνουν είναι να κόβουν τα καλάμια τα οποία προφανώς ξαναφυτρώνουν. Αλλά τα σκουπίδια τα παρατάνε όπως τα έχουν βρει. Για να μην μιλήσουμε για την τρομακτική οικολογική καταστροφή στις όχθες του ποταμού.

    Τόσο άσχετους ανθρώπους δεν έχω ξαναδεί πουθενα. Στην Ιαπωνία φτιάχνουν πάρκα από τους καλαμιώνες. Πραγματικά η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν είναι απλά τριτοκοσμική, ανήκει σε άλλη χιλιετία.

    Ο κος Νίκας πρέπει να βγει σε κανάλι πανελλήνιας εμβέλειας και να ζητήσει συγνώμη από όλους τους Έλληνες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button