Τοπικά Νέα

Τριφυλία: Καταγγελίες κατά Αντιδημάρχου από Δημοτικούς υπαλλήλους

Με έγγραφη αναφορά στον Δήμαρχο Τριφυλίας κ. Γιώργο Λεβεντάκη τρεις υπάλληλοι του Δήμου Τριφυλίας στρέφονται κατά του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, κ. Αντώνη Βλάχου, ισχυριζόμενοι πως λειτουργεί αυτοβούλως παραβλέποντας στις περισσότερες των περιπτώσεων τους κανονισμούς και τις διατάξεις που προβλέπει ο Κώδικας λειτουργίας των Δήμων και Κοινοτήτων, κάνοντας υπέρβαση των αρμοδιοτήτων του. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν στην επιστολή πρόθεσή τους είναι να ενημερωθεί ο δήμαρχος, ενώ του ζητούν να δράσει άμεσα με σκοπό να επανέλθει η νομιμότητα και η ομαλή λειτουργία της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Πιο συγκεκριμένα, οι υπάλληλοι, σε υπογεγραμμένη επιστολή τους, η οποία έχει πρωτοκολληθεί στο γενικό πρωτόκολλο του Δήμου Τριφυλίας, ισχυρίζονται πως ο Αντιδήμαρχος κ. Αντώνης Βλάχος έχει καταργήσει το νόμιμο πλαίσιο λειτουργίας του Δήμου ασκώντας προσωποπαγή πολιτική, με αποκλειστικό στόχο την ρουσφετολογία κάτω από την οποία βρίσκονται μόνιμα εκτεθειμένοι οι υπάλληλοι, επιδιώκοντας με δική του πρωτοβουλία να εκτελούνται τεχνικά έργα χωρίς προδιαγραφές και εγκρίσεις της Τεχνικής Υπηρεσίας με συνέπεια πολλές ενέργειες να είναι παράνομες, κοστοβόρες και επικίνδυνες για την δημόσια υγεία και ασφάλεια. Μάλιστα, ισχυρίζονται ότι σε κάθε παράνομη ενέργεια που τους έχει ζητηθεί να κάνουν ο κ. Βλάχος επικαλείται πως είναι εντολή δημάρχου και όταν του ζητούν να επικοινωνήσουν μαζί του, τους απειλεί. Επιπλέον, τονίζουν ότι την αποκλειστική αρμοδιότητα έργων και εργασιών που δεν έχουν μελέτη ή τεχνική περιγραφή την δίνει μόνο ο Δήμαρχος και ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών.

Ανάμεσα στα περιστατικά που αναφέρονται στην επιστολή τους είναι η παράνομη αμμοληψία που τους ζητήθηκε να γίνει στη Νέδα, με τους ιδίους να αντιδρούν ενημερώνοντας την προϊσταμένη τους, η οποία τους είπε να αποχωρήσουν. Ωστόσο, στην επιστολή τους ισχυρίζονται πως ο κ. Βλάχος τους μίλησε χυδαία, τονίζοντας πως τέτοια γεγονότα έχουν γίνει κατ’ επανάληψη από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του κ. Βλάχου, εκθέτοντάς τους ανεπανόρθωτα στους πολίτες και στην υπηρεσία τους. Αναφέρουν πως μη ρωτώντας τους μηχανικούς του Δήμου έκανε με άγνωστο συνεργείο τη βάση και τοποθέτησε την φωτεινή ταμπέλα στην κεντρική πλατεία της Κυπαρισσίας, της οποίας η βάση αποδείχθηκε πως ήταν ακατάλληλη, και δεν τηρούσε τις προδιαγραφές σταθερότητας, με συνέπεια αυτή να ξηλωθεί μετά από δύο εβδομάδες περίπου. Αναφέρουν ότι σε καθαρισμούς που έγιναν στην ΔΕ Φιλιατρών τους ζήτησε να μαζέψουν μέσα από ιδιωτικό ελαιώνα τα κομμένα λιόκλαρα, φορτώνοντάς τα στο φορτηγό του Δήμου, και να τα απομακρύνουν, ενώ, όταν αυτοί αρνήθηκαν επικαλέστηκε πως ο καθαρισμός του ιδιωτικού χωραφιού ήταν με εντολή του Δημάρχου. Επίσης, ότι σε καθαρισμούς αστικών αποβλήτων και κλαδιών στη ΔΕ Φιλιατρών έδινε εντολές να τα θάβουν σε ιδιωτικό χώρο πίσω από το λατομείο Φιλιατρών ή τα αφήνουν έξω από το νεκροταφείο των Φιλιατρών. Επίσης, ισχυρίζονται ότι έχει ακυρώσει όλες τις αρμοδιότητες της τριμελής επιτροπής συντήρησης οχημάτων του Δήμου καθώς δίνει εντολές να μεταφέρονται τα μηχανήματα – οχήματα του Δήμου για επισκευές σε συνεργεία που επιλέγει ο ίδιος χωρίς να ρωτάει την επιτροπή συντήρησης, η οποία είναι και υπεύθυνη να αξιολογήσει την επισκευή να πάρει προσφορές και να επιλέξει σύμφωνα με τις τεχνικές της γνώσεις. Επιπλέον, στην επιστολή του αναφέρουν ότι σε καθημερινή βάση από αρχής ανάληψης των καθηκόντων του κ. Δημάρχου, δυο υπηρεσιακά οχήματα μετακινούνται κάθε πρωί, από Κυπαρισσία προς Φιλιατρά και κάθε μεσημέρι αντίστροφα, εξυπηρετώντας τις προσωπικές μετακινήσεις δυο υπαλλήλων και ότι ο κ. Βλάχος κινείται σε καθημερινή βάση με υπηρεσιακά οχήματα αμφιβόλως αν διαθέτει απαιτούμενες εγκρίσεις για κατ’ εξαίρεση οδήγηση υπηρεσιακού οχήματος. Τέλος, αναφορά γίνεται και για περιστατικό που έχει γίνει, μέσω τηλεφώνου, με την Γενική Γραμματέα του Δήμου.

Κλείνοντας, ζητούν από τον δήμαρχο να παρέμβει προκειμένου να λειτουργούν κάτω από νόμιμο διαδικαστικό πλαίσιο, διότι σε διαφορετική περίπτωση θα αναγκαστούν να προβούν σε οποιοδήποτε νόμιμη ενέργεια σε κάθε  προϊσταμένη αρχή, ώστε να επανέλθει η υπηρεσία και το εργασιακό τους καθεστώς σε νόμιμη ασφαλή και αρμονική λειτουργία.

Σχετικά Άρθρα

Ενα Σχόλιο

  1. Είναι να λυπάσαι για την κατάσταση που επικρατεί στον Δήμο Τριφυλίας, ειδικά αν κάνεις συγκρίσεις με άλλους Δήμους.
    Και να σκεφτείς ότι δεν έχουν κλείσει ούτε εξάμηνο. Δήμος φέουδο για εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button