Τοπικά Νέα

Τριφυλία: Καταστροφές καλλιεργειών από ανεπιτήρητα ζώα

Σε απόγνωση έχουν περιέλθει κάτοικοι και ιδιοκτήτες γης στη Δημοτική Ενότητα Τριπύλης από τις καταστροφές καλλιεργειών που προκαλούν ανεπιτήρητα ζώα (βοοειδή) και χθες, για ακόμα μία φορά, έθεσαν τα σοβαρά προβλήματα σε γνώση της Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας.

Χθες το πρωί, λοιπόν, ο πρόεδρος της Κοινότητας Ραφτόπουλου μαζί με κατοίκους από Ραφτόπουλο και Σελλά επισκέφθηκαν το Δημαρχείο στην Κυπαρισσία και ενημέρωσαν αρχικά τον αντιδήμαρχο Σωτήριο Μπακούρο και εν συνεχεία τον αντιδήμαρχο Αλέξανδρο Κουτρουμπή, ζητώντας ο Δήμος, που έχει ευθύνη και αρμοδιότητα, να δώσει λύση, διότι δεν έχει κάνει τίποτα στην πράξη επί του θέματος, παρότι από το Δεκέμβριο του 2019 στο Δ.Σ. Τριφυλίας έχουν ληφθεί δύο αποφάσεις σχετικά με τα ανεπιτήρητα ζώα και έχει συγκροτηθεί «Επιτροπή αξιολόγησης και επίλυσης του θέματος των ανεπιτήρητων ζώων στην περιοχή του Δήμου Τριφυλίας ΔΕ Τριπύλης».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Κοινότητας Ραφτόπουλου, Γιώργος Μανωλόπουλος, σημείωσε: «Ήρθαμε στο Δήμο Τριφυλίας να εκθέσουμε τα θέματά μας για τα ανεπιτήρητα ζώα (βοοειδή) που προκαλούν προβλήματα στην περιοχή μας. Αυτή η κατάσταση είναι, τουλάχιστον, εδώ και δέκα χρόνια, αλλά τελευταία έχει γίνει χειρότερη. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Γίνονται μεγάλες ζημιές και καταστροφές στις καλλιέργειες, στις ελιές μας. Αλλά και σε περιφράξεις, σε υδρεύσεις κ.τ.λ. Στο Δήμο Τριφυλίας από το 2019 έχουν πάρει δύο αποφάσεις αλλά δεν έχει γίνει τίποτα στην πράξη και το πρόβλημα συνεχίζεται και μεγαλώνει. Είμαστε σε απόγνωση. Επίσης, υπάρχει πρόβλημα και κίνδυνος και στον επαρχιακό μας δρόμο από τα ανεπιτήρητα ζώα και ιδίως το βράδυ που δεν υπάρχει ορατότητα μεγάλη, γιατί τα ζώα βγαίνουν στο δρόμο. Ευελπιστούμε ο Δήμος Τριφυλίας να επιλύσει το πρόβλημα και να γίνει κάτι, γιατί τα πράγματα είναι επικίνδυνα με τα ανεπιτήρητα ζώα».

Με τη σειρά του, ο Παναγιώτης Μανωλόπουλος, από το Ραφτόπουλο, ο οποίος σε τρέιλερ του οχήματός του είχε κλάρες ελαιόδεντρων που έσπασαν ανεπιτήρητα βοοειδή στο χωράφι του, τόνισε: «Έχουμε πρόβλημα σοβαρό στο Δήμο Τριφυλίας και ειδικά στη Δημοτική Ενότητα Τριπύλης, με τα ανεπιτήρητα βοοειδή. Μας έχουν καταστρέψει. Έχουν σπάσει τις ελιές όλες. Από το Δήμο, απ’ ό,τι βλέπουμε, δεν ανταποκρίνονται πουθενά. Όπως είπε κι ο πρόεδρος, δεν υπάρχει ανταπόκριση, δε γίνεται τίποτα από το Δήμο σε όλη αυτή την κατάσταση. Εμείς έχουμε έρθει σε απόγνωση πλέον. Θέλουν να μας αναγκάσουν να πάρουμε το νόμο στα χέρια μας; Έχουν ευθύνη στο Δήμο Τριφυλίας. Ο Δήμος έχει αρμοδιότητα για τα ανεπιτήρητα ζώα. Είναι υποχρεωμένοι να δώσουν λύση. Καταστρέφονται οι περιουσίες μας».

Σχετικά Άρθρα

Ενα Σχόλιο

  1. Είναι ανεπιτήρητα τα συγκεκριμένα βοοειδή; Μήπως για αυτά κάποιοι λαμβάνουν επιδοτήσεις; Δεν είναι και εύκολη η περισυλλογή τους. Πρέπει όμως να γίνει κάτι ,δεν μπορεί να καταστρέφονται περιουσίες. Ας ξεκινήσουμε με μια συνάντηση όλοι οι εμπλεκόμενοι για την ανταλλαγή απόψεων αντιμετώπισης του προβλήματος (Δήμος,ΔΑΟΚ, Αστυνομία, εκπρόσωποι Τοπικών Κοινοτήτων ).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button