Αγροτικά

Τριφυλία: Νέοι στόχοι για τα θερμοκήπια

Τα αποτελέσματα της πρώτης καλλιεργητικής περιόδου στα θερμοκήπια της Τριφυλίας δεν αφήνουν πλέον αμφιβολία για τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν όλοι ώστε να μην υπάρξει οπισθοδρόμηση και να συνεχιστεί η ανοδική πορεία τόσο στις εξαγωγές όσο και στην εσωτερική αγορά. Ο κύριος όγκος της παραγωγής αγγουριών έφυγε για εξαγωγή. Το 75% της παραγωγής ήταν και θα είναι αγγούρια και ντομάτες που κρατάνε πλέον το μερίδιο της αγοράς τους, ενώ ανοίγουν και άλλους δρόμους.

Στη φάση που βρίσκονται αυτήν τη χρονική στιγμή τα θερμοκήπια, όπως δήλωσε ο προϊστάμενος της ΔΑΟΚ Τριφυλίας, Αντώνης Παρασκευόπουλος, «οι στόχοι πλέον είναι δύο:

α) να αυξηθεί η παραγωγή κατά τετραγωνικό μέτρο καλλιεργήσιμης γης, πράγμα που μπορεί να γίνει εύκολα με βελτίωση των ποικιλιών και των τεχνικών που έχουν αυτήν τη δυνατότητα, β) να προχωρήσουμε, πέρα από τις υφιστάμενες μονάδες και τον υπάρχοντα εξοπλισμό, στην κατασκευή νέων θερμοκηπιακών μονάδων και μάλιστα τώρα που τρέχει το Μέτρο 4.1 για τα Σχέδια Βελτίωσης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τους παραγωγούς για την εγκατάσταση σύγχρονων θερμοκηπίων και την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών και αυτό αποδεικνύεται από τις πολλές αιτήσεις που έχουν κατατεθεί». Τέλος, ο Αντώνης Παρασκευόπουλος τόνισε και την πρωτοβουλία που είχε εκδηλωθεί από την περασμένη χρονιά σε όλη την Πελοπόννησο για να αυξηθεί σημαντικά η έκταση των θερμοκηπίων και η εξαγωγική δύναμη της Πελοποννήσου.

ypaithros.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button