Τοπικά Νέα

Τριφυλία: Πέτυχε το στόχο του ο 40χρονος ιερέας που αποφάσισε να δώσει Πανελλαδικές

«Η γνώση είναι το άλφα και το ωμέγα στη ζωή» τόνισε χθες, με την ανακοίνωση των βαθμολογιών στις Πανελλαδικές Εξετάσεις στις οποίες έλαβε μέρος, ο 40χρονος ιερέας που κατοικεί με την οικογένειά του στην Κυπαρισσία κι έχει ενορία στην Κοινότητα Βασιλικού, Παναγιώτης Λυμπερόπουλος.

Ο π. Παναγιώτης είχε δεχθεί ευγενικά να μας μιλήσει και την πρώτη μέρα των εξετάσεων για τη μεγάλη απόφαση που πήρε, έπειτα από 22 και πλέον χρόνια από τότε που αποφοίτησε από το Λύκειο Χώρας, να δώσει εξετάσεις, με θέληση και πίστη στο Θεό, για να σπουδάσει στη Θεολογική Σχολή Πανεπιστημίου!

Χθες, ικανοποιημένος και χαρούμενος, με σεμνότητα επισήμανε: «Ο στόχος επετεύχθη για εμένα, μάζεψα περίπου 11.500 μόρια. Στόχος ήταν η Θεολογία της Αθήνας. Δόξα τω Θεώ, για εμένα, για τα δεδομένα τα δικά μου, είμαι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα, καθότι είμαι και οικογενειάρχης, είμαι και άνω των 40, αλλά όλα πήγαν καλά και ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία».

Η απόφασή του να δώσει έπειτα από τόσα χρόνια Πανελλήνιες για να πετύχει το στόχο του είναι και μια συμβουλή – παρότρυνση: «Ποτέ δεν είναι αργά. Γηράσκω αεί διδασκόμενος, που έλεγαν και αρχαίοι ημών πρόγονοι», αλλά κι ένα μήνυμα για τους νεότερους να μην εγκαταλείπουν τα όνειρά τους.
Η.Γ. στο Θάρρος

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button