Τοπικά Νέα

Τριφυλία: Προμήθεια οχημάτων και μηχανημάτων έργου

Σειρά δημοπρασιών για έργα και προμήθειες μηχανημάτων αποφάσισε  η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας.

Πιο συγκεκριμένα, έγινε ο καθορισμός των όρων του ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για το έργο «Επισκευή – βελτίωση νεκροταφείων» προϋπολογισμού 85.448 ευρώ με καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών στις 14 Δεκεμβρίου. Τα νεκροταφεία, όπου θα γίνουν παρεμβάσεις, είναι των: Αγίου Νικολάου Κοπανακίου, Ταξιαρχών Κάτω Κοπανακίου, Καρυών, Καλού Νερού, Ανω Καλού Νερού, Αγίου Γεωργίου Κυπαρισσίας, Αγίου Δημητρίου Κυπαρισσίας, Κρυονερίου, Λεύκης, Βάλτας, Χριστιανούπολης, Φλόκα. Κατά ψήφισαν από την αντιπολίτευση ο Ευστάθιος Ανδρινόπουλος, που ζήτησε εξηγήσεις επί της μελέτης, σημειώνοντας ότι υπάρχει ασάφεια για τις εργασίες και ο Σαράντος Κουκούμης που συμπλήρωσε ότι πολλές εργασίες μπορούν να γίνουν από τα συνεργεία του δήμου, ενώ υπερψηφίστηκε από τους συμβούλους της συμπολίτευσης.

Επίσης έγινε ο καθορισμός όρων της ανοικτής ηλεκτρονικής διαγωνιστικής διαδικασίας άνω των ορίων «Προμήθεια μηχανημάτων έργου και συνοδευτικού εξοπλισμού» προϋπολογισμού 355.880 ευρώ, όπου αρχικά είχε οριστεί ως καταληκτική ημερομηνία η 25η Δεκεμβρίου και μετά από αντιδράσεις των δημοτικών συμβούλων Ευστάθιου Ανδρινόπουλου και Μαρίας Πανουσιοπούλου ότι εκείνη την ημέρα είναι Χριστούγεννα και δεν μπορεί να γίνεται διαγωνισμός, πήγε για τις 27 Δεκεμβρίου. Τονίστηκε πάντως ότι ο διαγωνισμός είναι ηλεκτρονικός, δεν γίνεται σε κάποιο γραφείο, αλλά εκείνη την ημέρα λήγει η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής προσφορών. Με τη συγκεκριμένη προμήθεια ο δήμος θα αγοράσει μια καινούργια τσάπα, ένα καινούργιο τρακτέρ και δύο φορτηγά μεταχειρισμένα μέχρι πενταετίας. Η απόφαση ήταν ομόφωνη.

Ομόφωνα έγινε και ο καθορισμός όρων του συνοπτικού διαγωνισμού «Προμήθεια κάδων απορριμμάτων» προϋπολογισμού 64.653 ευρώ που θα γίνει στις 6 Δεκεμβρίου και με τον οποίο ο δήμος θα αγοράσει 237 πλαστικούς κάδους 1.100 λίτρων.

Κατά πλειοψηφία έγινε ο καθορισμός όρων του ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για το έργο «Επισκευή παλαιού Λυκείου Φιλιατρών» προϋπολογισμού 94.990 ευρώ με καταληκτική ημερομηνία προσφορών στις 19 Δεκεμβρίου. Ο κ. Κουκούμης από την αντιπολίτευση ψήφισε λευκό τονίζοντας ότι προτεραιότητα έπρεπε να δοθεί στο παλιό κτήριο του Αγροτικού Ινστιτούτου Φιλιατρών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button