Τοπικά Νέα

Τριφυλία: Συνέχιση της αποχής των δικηγόρων από τα δικαστήρια

Την συνέχιση της αποχής από τα δικαστήρια μέχρι και το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου αποφάσισε ο Δικηγορικός  Σύλλογος Κυπαρισσίας.

Η Γενική Συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας συνήλθε σήμερα, Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020, έπειτα από πρόσκληση του Προέδρου του Συλλόγου κ. Αθανάσιου Πετρόπουλου, με θέμα την συνέχιση της από 12 Σεπτεμβρίου μέχρι και σήμερα διαρκούσης αποχής, με θέμα την άμεση απόσπαση δυο πρωτοδικών στο Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας.

Πιο συγκεκριμένα, μετά την ικανοποίηση του αιτήματος των δικηγόρων για απόσπαση Ειρηνοδίκου στο Ειρηνοδικείο Κυπαρισσίας και του αιτήματος περί μεταθέσεως της υπηρετούσης στο Ειρηνοδικείο Πλαταμώδους γραμματέως, η οποία αιτείτο την μετάθεσή της και συνεπώς την δικαίωση της πολύμηνης αποχής τους και με δεδομένη πλέον την απουσία και της Πρωτοδίκου για σοβαρότατους λόγους, καθίσταται πλέον σαφές ότι είναι αδύνατη η λειτουργία του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας με μια μόνο Πρωτόδικη.

Έτσι, σε ένδειξη διαμαρτυρίας και ως μέσον καταδείξεως αυτών των σοβαρών ελλείψεων, αποφασίστηκε η συνέχιση της αποχής από όλα τα δικαστήρια της Ελληνικής Επικράτειας μέχρι και το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020, όποτε θα συνεδριάσει εκ νέου για λήψη περαιτέρω αποφάσεων, καθώς επίσης και την άμεση και χωρίς πλέον καμία καθυστέρηση αποστολή σχετικού εγγράφου από την Πρόεδρο Πρωτοδικών Κυπαρισσίας προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Άρειο Πάγο, μετά αιτήματος περί άμεσης αποσπάσεως δυο Πρωτοδικών, εφόσον καθίσταται πλέον αδύνατη η λειτουργία του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button