Τοπικά Νέα

Τριφυλία: Τα παράπονα για την καθαριότητα έβγαλαν… “λαβράκι”

Παράπονα για την εικόνα της καθαριότητας στην παραλιακή οδό, από την Τραγάνα μέχρι την Ελαία, έκανε ο Στάθης Ανδρινόπουλος στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Τριφυλίας. Όμως, αίσθηση προκάλεσε η αναφορά της Μαρίας Πανουσιοπούλου σύμφωνα με την οποία φαίνεται πως ιδιώτης καθαρίζει την παράλια της Κυπαρισσίας χωρίς να έχει γίνει κάποια ανάθεση από το Δήμο Τριφυλίας.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Ανδρινόπουλος είπε, «Βρισκόμαστε σε θερινή περίοδο, έρχονται τουρίστες να απολαύσουν την θάλασσα, δυστυχώς ακόμη έχουμε δείξει ότι δεν είμαστε έτοιμοι σαν δημοτική αρχή να υποδεχτούμε τον κόσμο. Αν κάνει μια βόλτα κάποιος από την Τραγανά μέχρι την Ελαία θα δούμε ότι οι μονές παρεμβάσεις που έχουν γίνει είναι οπού έχουν μπει καντίνες, και αυτές από τους ιδιώτες». Κλείνοντας, ο κ. Ανδρινόπουλος ζήτησε να καταβληθούν προσπάθειες καθώς βρισκόμαστε σε φουλ τουριστική σαιζόν, τονίζοντας πως η προβολή του Δήμου δεν θα έπρεπε να στηρίζεται μόνο στις πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Ο δήμαρχος απατώντας στον κ. Ανδρινόπουλο είπε πως, «οι παράλιες καθαρίζονται, γίνονται παρεμβάσεις στην περιοχή της Κυπαρισσίας, είναι διαρκής η προσπάθεια, δεν είναι μόνο οι παράλιες που υπάρχουν καντίνες. Η πρώτη παράλια που καθαρίστηκε ήταν αυτή του Αη Λαγούδη, βεβαίως χιάζονται παρεμβάσεις. Σιγά σίγα θα ετοιμαστούν».

Η δημοτική σύμβουλος Μαρία Πανουσιοπούλου είπε πως αυτή τη στιγμή γίνονται εργασίες καθαρισμού στην παραλία της Κυπαρισσίας με ιδιωτικά μέσα και χωρίς να έχει γίνει καμία ανάθεση από το Δήμο Τριφυλίας.

Η κα Πανουσιοπούλου σχετικά με τις εργασίες καθαρισμού που γίνονται ρώτησε, «αν καθαρίζονται με δικά μας μέσα ή με μέσα ιδιωτών διότι δεν έχει γίνει κάποια ανάθεση μέχρι σήμερα σε ιδιώτη και η παράλια της Κυπαρισσία; καθαρίζεται από ιδιώτη με ιδιωτικά μέσα. Αν δεν έχουμε προβεί σε ανάθεση, διότι δεν έχουμε δικά μας μηχανήματα, τότε θα έπρεπε να έχουμε πάρει απόφαση Δ.Σ. γιατί στερούμεθα, έτσι ώστε να πάμε σε ιδιώτη. Όντως καθαρίζεται το κάμπινγκ της Κυπαρισσίας, τα φύκια είναι βουνά, αυτό θέλουμε όλοι, αιρετοί και δημότες, όμως να εξασφαλίσουμε και τον τρόπο πληρωμής έτσι ώστε αύριο μεθαύριο να μην έχουμε αγωγές στο δήμο και γυρεύουμε για καθαρισμό παράλιων ποσά τα οποία δεν ξέρω που μπορούν να φτάσουν».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button