Κόσμος

Τρόμος στην Κίνα: Ασθενείς διαγνώστηκαν με πνευμονική πανώλη

Οι δυο άνθρωποι με τα συμπτώματα της πανώλης προέρχονται από τα ενδότερα της Μογγολίας – Έχουν διαγωνστεί με πνευμονική πανώλη,  τον έναν από τους τρεις τύπους της μολυσματικής ασθένειας

Δυο άνθρωποι στην Κίνα διαγνώστηκαν με πανώλη τις προηγούμενες ημέρες, σκορπώνας τρόμο και πανικό, για το ενδεχόμενο πιθανής εξάπλωσης στη χώρα, μιας ασθένειας που θεωρείται «υψηλά μολυσματική και θανατηφόρα». Σε αυτό το πλαίσιο, εξάλλου, η κυβέρνηση της Κίνας έσπευσε να προειδοποιήσει τους πολίτες να λάβουν όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις.

Σύμφωνα με αξιωματούχους από το Πεκίνο, οι δυο άνθρωποι με τα συμπτώματα της πανώλης προέρχονται από τα ενδότερα της Μογγολίας, μιας αραιοκατοικημένης περιοχής στη βόρεια Κίνα, οι οποίοι την Τρίτη βρέθηκαν σε νοσοκομείο της κινέζικης πρωτεύουσας και ζήτησαν θεραπεία. Οι εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθησαν, έδειξαν πως έχουν προσβληθεί από πνευμονική πανώλη, σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε το κυβερνητικό γραφείο.

Το κινέζικο κέντρο για τον έλεγχο και την αποφυγή ασθενειών, επιχείρησε να επαναφέρει την ηρεμία μεταξύ των πολιτών, τονίζοντας πως «δεν υπάρχει ανάγκη για τους κατοίκους του Πεκίνου να πανικοβάλλονται», ενώ οι κίνδυνοι για «περαιτέρω εξάπλωση είναι εξαιρετικά χαμηλοί».

Οι αρχές, πάντως, απομόνωσαν τους δυο ασθενείς, μέχρι να ολοκήρωθούν οι επιδημιολογικές έρευνες, ενώ έχουν αυξήσει τους ελέγχους σε άλλους ασθενείς, με συμπτώματα υψηλού πυρετού.

Η πνευμονική πανώλη είναι ο ένας από τους τρεις τύπους της μολυσματικής ασθένειας και προκαλείται από το ίδιο βακτήριο, το Yersinia pestis. Οι ασθενείς που έχουν διαγνωστεί με τον συγκεκριμένο τύπο πανώλης, παρουσιάζουν υψηλό πυρετό και δύσπνοια, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις, προηγουμένως έχουν «περάσει» από τον πιο δημοφιλή τύπο πανώλης, την παρωτίτιδα.

Στο μεταξύ, η παραπάνω είδηση έχει πανικοβάλει τον κόσμο στην Κίνα, για ένα νέο πιθανό ξέσπασμα της ασθένειας, που είναι γνωστή σαν «μαύρος θάνατος» και είναι υπεύθυνη για τον θάνατο εκατομμυρίων ανθρώπων στη μεσαιωνική Ευρώπη, ενώ είχε εξαπλωθεί σε Ασία και Αφρική.

Συνολικά, έξι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Κίνα λόγω πανώλης από το 2014 μέχρι σήμερα, ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει επισημάνει πως αν η ασθένεια δεν αντιμετωπιστεί γρήγορα, τότε μπορεί να αποβεί θανατηφόρα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button