ΑφιερώματαΤοπικά Νέα

Τσιχλί Μπαμπά: Το “κατακόρυφο” νησάκι στην είσοδο του όρμου του Ναυαρίνου όπου είναι θαμμένοι Γάλλοι και ο ανιψιός του Ναπολέοντα [βίντεο]

Εκεί βρίσκεται το ταριχευμένο (μέσα σε ρούμι) σώμα του φιλέλληνα ανιψιού του Ναπολέοντα, Παύλου Βοναπάρτη και οι πεσόντες Γάλλοι της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου (8/20 Οκτωβρίου 1827).”

Στα νότια της Σφακτηρίας απέναντι από την Πύλο, στη Μεσσηνία, βρίσκεται η βραχονησίδα Φανάρι ή Τσιχλί Μπαμπά, με μία χαρακτηριστική κάθετη τρύπα στη μέση της. Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να φτάσουν στην κορυφή του νησιού αφού ανέβουν 134 σκαλάκια. Εκεί βρίσκεται μια μαρμάρινη στήλη, το μνημείο της Γαλλικής Κυβέρνησης (1890) που είναι αφιερωμένο στους Γάλλους πεσόντες της ναυμαχίας του Ναυαρίνου (8/20 Οκτωβρίου 1827).

Η θέα από την κορυφή του Τσιχλί Μπαμπά είναι μοναδική, καθώς οι επισκέπτες αντικρίζουν την Πύλο, με το Νιόκαστρο και όλο τον κόλπο του Ναυαρίνου…

Το όνομα Φανάρι έχει αποδοθεί στο Τσιχλί Μπαμπά λόγω του φάρου που βρίσκεται πάνω του και φωτίζει τις νυχτερινές διαδρομές των πλοίων. Ο φάρος πρωτολειτούργησε το 1873.

Ποιο είναι όμως το άγνωστο μυστικό που κρύβεται εκεί; Στη νησίδα βρίσκεται το ταριχευμένο σώμα του φιλέλληνα ανιψιού του Ναπολέοντα, του Παύλου Βοναπάρτη, καθώς επίσης και οι πεσόντες Γάλλοι της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου για τους οποίους δημιουργήθηκε και μνημείο.

Ο Παύλος Βοναπάρτης ήταν πρίγκιπας της Οικογένειας Βοναπάρτη και θεωρείται ένας από τους πιο ισχυρούς φιλέλληνας λαμβάνοντας μέρος στον πόλεμο της Ανεξαρτησίας της Ελλάδας.

Το Haanity πέταξε πάνω από το «κατακόρυφο» ελληνικό νησί και παρουσιάζει ένα ακόμα ιδιαίτερα ενδιαφέρον βίντεο drone, για έναν άγνωστο σε πολλούς τόπο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button