Δήμος ΚαλαμάταςΤοπικά Νέα

Τop Gun στην Καλαμάτα – Σε φάση «απογείωσης» η επένδυση για το Διεθνές Κέντρο Αεροπορικής Εκπαίδευσης

Σε φάση «απογείωσης» βρίσκεται η μεγάλη επένδυση για το Διεθνές Κέντρο Αεροπορικής Εκπαίδευσης της Καλαμάτας που αναμένεται να είναι πολλαπλά επικερδής για τη χώρα μας.

Πρόκειται για την παραχώρηση της αεροπορικής εκπαίδευσης σε ιδιώτη από την Πολεμική Αεροπορία, με την καναδική Canadian Commercial Corporation να έχει καταθέσει σχετική πρόταση.

Alenia Aermacchi T-346A Master MM55155 61-04 formazione legend (22064642876).jpg

Η Καλαμάτα είναι μια περιοχή με ηλιοφάνεια 260 με 280 ημέρες το χρόνο, που επιτρέπει συχνά πτητικά προγράμματα, έχει κοντά την ομώνυμη πόλη και έχει καλές υποδομές εκπαίδευσης. Επίσης, η Ελλάδα έχει ένα σύγχρονο αεροσκάφος αρχικού σταδίου εκπαίδευσης, το Τ-6. Ωστόσο, από τα 45 που έχει σήμερα στη διάθεσή της η ΠΑ, ελάχιστα πετάνε, ενώ η χώρα μας δεν διαθέτει σκάφος προχωρημένης εκπαίδευσης σύγχρονης τεχνολογίας, καθώς το Τ-2 δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις.

Σχηματικά, οι Καναδοί, έχοντας την τεχνογνωσία, θα πάρουν τη χρήση των Τ-6 και θα δώσουν  σύγχρονα εκπαιδευτικά αεροσκάφη, τύπου Μ-346 που μεταξύ άλλων, έχει αποκτήσει και η ισραηλινή αεροπορία. 

Ήδη, έχουν πέσει οι υπογραφές μεταξύ των δύο πλευρών για την επένδυση, ενώ η ΠΑ θα πάψει πια να ασχολείται με την εκπαίδευση των Ικάρων, αγοράζοντας ώρες πτήσης.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button