ΚυπαρισσίαΤοπικά Νέα

Υποβάθμιση του νοσοκομείου Κυπαρισσίας σε κέντρο Υγείας καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

nosokomeio


Για υποβάθμιση του νοσοκομείου της Κυπαρισσίας σε κέντρο υγείας «λόγω τραγικών ελλείψεων σε γιατρούς, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό» κάνει λόγο σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία. Είναι χαρακτηριστικό πως δεν υπάρχει αξονικός τομογράφος, ενώ «έχουν απομείνει ένας αναισθησιολόγος και ένας καρδιολόγος».

Παράλληλα επισημαίνεται πως στο νοσοκομείο της Κυπαρισσίας, που βρίσκεται 70 χιλιόμετρα απο την πόλη της Καλαμάτας “Έχουν απομείνει τρεις Χειρουργοί Γιατροί, οι οποίοι καλύπτουν το Νοσοκομείο οριακά, αλλά δεν μπορούν όμως να χειρουργήσουν επειδή δεν υπάρχει Αναισθησιολόγος Καρδιολόγος και Ακτινολόγοι. Δεν φτάνει ότι δεν υπάρχει Αξονικός Τομογράφος στο Νοσοκομείο, υπάρχουν μόνο δύο Ακτινολόγοι γιατροί και το Νοσοκομείο πολλές ημέρες τον μήνα μένει ακάλυπτο με αποτέλεσμα να μην μπορούν να γίνονται υπερηχογραφήματα στα έκτακτα περιστατικά και έτσι να μην μπορούν να εκτιμηθούν αν χρειάζονται χειρουργική αντιμετώπιση”.

Τέλος η ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει πως τις ανάγκες των ασθενών καλύπτει ένας γυναικολόγος, δυο παιδίατροι, δυο νεφρολόγοι, ενώ τον παθολογικό τομέα τον καλύπτουν τρεις παθολόγοι και οι εφημερίες του νοσοκομείου καλύπτονται από Γενικούς γιατρούς του ΠΕΔΥ.  Επίσης υπάρχει ένας Ουρολόγος και ένας Ορθοπεδικός γιατρός. Δεν υπάρχει κανένας γιατρός Οφθαλμίατρος και Ωρυλά».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button