ΚυπαρισσίαΤοπικά Νέα

Υποβολή πρότασης για την “Αστική Αναβάθμιση της περιοχής ΠΕ3 Κυπαρισσίας” στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοποννήσου

Στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Τριφυλίας εγκρίθηκε η υποβολή αίτησης χρηματοδότησης, και της Α.Μ. 51/2020, του έργου «ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΕ3 ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ» στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Πελοπόννησος» με τίτλο “Αναβάθμιση της ποιότητας και της λειτουργικότητας του αστικού περιβάλλοντος σε κύρια αστικά κέντρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου στα οποία δεν εφαρμόζονται Στρατηγικές Ολοκληρωμένης Χωρικής Ανάπτυξης στο πλαίσιο του ΕΠ Πελοπόννησος».

Το θέμα ήρθε εκτός ημερήσιας διάταξης και προκάλεσε τις αντιδράσεις των συμβούλων της αντιπολίτευσης (Πανουσιοπούλου, Αλεξοπουλου και Μερκούρης) καθώς όπως υποστήριξαν ένα τόσο σημαντικό θέμα δεν μπορεί να έρχεται προς συζήτηση εκτός ημερησίας διάταξης, με τον Αντίδημαρχο κ. Βλάχο να σημειώνει πως πιέζουν οι ημερομηνίες υποβολής της πρότασης (μέχρι 15 Νοεμβρίου).

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της πρόσκλησης της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Πελοποννήσου για την υποβολή αιτημάτων ένταξης στο πρόγραμμα «Πελοπόννησος» με τίτλο “Αναβάθμιση της ποιότητας και της λειτουργικότητας του αστικού περιβάλλοντος σε κύρια αστικά κέντρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου στα οποία δεν εφαρμόζονται Στρατηγικές Ολοκληρωμένης Χωρικής Ανάπτυξης στο πλαίσιο του ΕΠ Πελοπόννησος», ο Δήμος Τριφυλίας θα υποβάλλει αίτημα ένταξης και χρηματοδότησης για το συγκεκριμένο έργο συνολικού προϋπολογισμού 769.644,17 με ΦΠΑ. 24%.

Τι περιλαμβάνει το έργο

Το έργο περιλαμβάνει αρχικά τον προσδιορισμό των αξόνων των οδών ανά σημείο και των κορυφών των οικοδομικών τετραγώνων και στη συνέχεια θα κατασκευαστούν ρειθροκράσπεδα στους δρόμους και θα διαστρωθούν με μία στρώση υπόβασης και δύο στρώσεις βάσης οδοποιίας. Τα πεζοδρόμια θα εγκιβωτιστούν με μπετό C12/15 και θα επιχωθούν με θραυστό υλικό και οι πεζόδρομοι θα εγκιβωτιστούν με μπετό C12/15 και θα διαστρωθούν με μία στρώση υπόβασης και μία στρώση βάσης οδοποιίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button