Πελοπόννησος

Υπογράφηκε η οικοδομική άδεια για το Killada Hills των 418 εκατ. ευρώ στην Αργολίδα

Επεσε η πρώτη υπογραφή για την τεράστια τουριστική επένδυση στην Αργολίδα. Ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Αδωνις Γεωργιάδης, υπέγραψε σήμερα την άδεια δόμησης για την στρατηγική επένδυση του παραθεριστικού θερέτρου Kilada Hills, συνολικής έκτασης 2,026 στρεμμάτων, την πρώτη που αφορά Ειδικά Σχέδια Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΣΧΑΣΕ).

«Το πιο σημαντικό είναι ότι για τις επενδύσεις ΕΣΧΑΣΕ, οι οικοδομικές άδειες θα περνούν για υπογραφή από το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων, προκειμένου να επιταχυνθούν οι επενδύσεις», είπε ο υπουργός.

Η συγκεκριμένη επένδυση, συμπληρώνει την υφιστάμενη επενδυτική δραστηριότητα της Dοlphin Capital στην ευρύτερη περιοχή της Ερμιονίδας και αποτελεί την πρώτη στρατηγική επένδυση στον τομέα του τουρισμού στην Ελλάδα η οποία επιτυγχάνει πλήρη αδειοδοτική ωρίμανση με την έκδοση άδειας δόμησης.

Το έργο θα πραγματοποιηθεί σε δύο κύριες φάσεις. Η πρώτη, περιλαμβάνει την ανάπτυξη σε έκταση 869 στρεμμάτων του πρώτου γηπέδου γκολφ στη χώρα 18 οπών, που φέρει την υπογραφή του Jack Nicklaus. Επίσης θα κατασκευαστούν 230 κατοικίες γκολφ, 86 βίλες και 16 επαύλεις, Beach Club (ξενοδοχείο που εξαγοράστηκε και ανακατασκευάζεται) με 12 καμπάνες μπροστά στην παραλία της Λεπίτσας και ενός σύγχρονου Golf Club 2.500 τ.μ. που θα εξυπηρετεί τα μέλη του και τους ιδιοκτήτες των κατοικιών. Η πώληση των προνομιούχων οικοπέδων επί του γηπέδου γκολφ θα ξεκινήσει άμεσα και ήδη καταγράφεται έντονο ενδιαφέρον από υποψήφιους αγοραστές με σημαντικό αριθμό προ-κρατήσεων να έχει πραγματοποιηθεί.

Στη δεύτερη φάση, θα αναπτυχθεί ξενοδοχειακό συγκρότημα 5 αστέρων σχεδιασμένο από τον διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα Jean-Michel Gathy, με 100 δωμάτια και spa, ενώ θα εξυπηρετεί και τις 86 βίλες και σουίτες που θα βρίσκονται περιμετρικά της ξενοδοχειακής ανάπτυξης. Παράλληλα, θα κατασκευαστούν εγκαταστάσεις άθλησης και αναψυχής.

Εξάλλου, έχει ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα για την ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του έργου. Για τον λόγο αυτό, ο μέσος συντελεστής δόμησης της επένδυσης ανέρχεται σε μόλις 10%, ενώ άνω του 50% της πολεοδομούμενης έκτασης θα αποτελείται από κοινόχρηστους χώρους και χώρους πρασίνου.

BALIS
BALIS

Ο συνολικός προϋπολογισμός της επένδυσης υπερβαίνει τα 400 εκατομμύρια ευρώ, ενώ μέχρι σήμερα έχουν επενδυθεί ίδια κεφάλαια του ομίλου Dolphin Capital, άνω των 80 εκατομμυρίων ευρώ για την αγορά, το σχεδιασμό και την αδειοδότηση της σχετικής ανάπτυξης. Το Kilada Hills θα δημιουργήσει 800 θέσεις εργασίας κατά την περίοδο κατασκευής και τουλάχιστον 600 νέες θέσεις εργασίας κατά την πλήρη λειτουργία του.

Η Dolphin Capital αποτελεί επενδυτικό όμιλο που ιδρύθηκε το 2004, με εξειδίκευση στο τουριστικό real estate. Από την ίδρυσή της η Dolphin Capital έχει επενδύσει κεφάλαια άνω του €1δισ. στην Ελλάδα και σε άλλες επτά χώρες. Το κύριο επενδυτικό όχημα του ομίλου είναι η Dolphin Capital Investors (DCI), εταιρεία εισηγμένη στην αγορά AIM του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου.

Χαρακτηριστικό δείγμα των έργων της Dolphin Capital στην Ελλάδα αποτελεί το Amanzoe, το οποίο λειτουργεί στην περιοχή της Ερμιονίδας από τον Αύγουστο του 2012, και έχει ήδη αναγνωριστεί από τον διεθνή τύπο ως ένα από τα κορυφαία θέρετρα στον κόσμο, το ξενοδοχείο Nikki Beach που λειτουργεί από το καλοκαίρι του 2014, καθώς επίσης και το έργο Seafront Villas στην ίδια περιοχή.

Το πιο πρόσφατο έργο του Ομίλου στην Ελλάδα είναι το υπό κατασκευή One&Only Kéa Island, το οποίο αποτελεί το πρώτο One&Only στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αναμένεται να γίνει το νέο σημείο αναφοράς στον τομέα των πολυτελών θερέτρων στην Μεσόγειο, για την αισθητική και τις υπηρεσίες που προσφέρει.

«Είναι ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά έργα που μας ενδιαφέρουν ιδιαίτερα καθώς είναι για υψηλού εισοδήματος τουρίστες», ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης. «Σύντομα ο λαός θα απολαύσει τους καρπούς του εγχειρήματος. Οταν αναλάβαμε, είπαμε ότι πρέπει επιτέλους να προχωρήσει η επένδυση. Τρεις μήνες μετά βάλαμε την πρώτη υπογραφή και ξεκινά το έργο» τόνισε χαρακτηριστικά, αναφέροντας ότι υπάρχει στενή συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, προκειμένου να ακολουθηθεί ότι προβλέπει η αρχαιολογική νομοθεσία. «Θα συνδυάσουμε την ανάπτυξη της χώρας με την διαφύλαξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός, ευχαριστώντας τον επιχειρηματία Μίλτο Καμπουρίδη, ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Dolphin Capital Partners, για την πολυετή υπομονή του.

«Ευχαριστούμε όλους τους φορείς για να φθάσουμε στη σημερινή ημέρα ορόσημο. Είναι η πρώτη στρατηγική επένδυση τουρισμού με αυτή τη μορφή. Θα δημιουργήσει εκατοντάδες θέσεις εργασίας, θα βοηθήσει στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Τέτοιες επιτυχίες φέρνουν κι άλλους επενδυτές», τόνισε ο Μίλτος Καμπουρίδης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button