ΚυπαρισσίαΤοπικά Νέα

Υπογράφηκε η σύμβαση για το νέο έργο στο λιμάνι της Κυπαρισσίας [βίντεο]

Υπογράφηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο Δημαρχείο Κυπαρισσίας από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και τον Δήμαρχο Τριφυλίας Γιώργο Λεβεντάκη η προγραμματική σύμβαση δαπάνης 3,5 εκατ. ευρώ μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Τριφυλίας για το έργο “Αποκατάσταση ζημιών από θεομηνίες του παλαιού προσήνεμου μόλου λιμένος Κυπαρισσίας και απομάκρυνση προσχώσεων από λιμενολεκάνη”».

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Νίκάς ανέφερε ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο, ενώ με την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης ολοκληρώνεται η δεύτερη φάση. Όπως είπε ο κ. Νίκας θα ακολουθήσει και τρίτη φάση, εξίσου σημαντική, η οποία θα αφορά τη χερσαία ζώνη λιμένος, όπου θα αναλάβει η Περιφέρεια να κάνει τη σχετική μελέτη και να χρηματοδοτήσει και αυτό το έργο. “Πολύ σύντομα το λιμάνι της Κυπαρισσίας, με τη θέση την οποία κατέχει, θα είναι ένα σημείο βραχίονας τουριστικής ανάπτυξης ολόκληρης της νότιας Πελοποννήσου. Είναι ένα έργο πάρα πολύ σημαντικό, θέλω να ευχαριστήσω την κυβέρνηση και τον κ. Σκάλκο (Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων) γιατί με αυτά τα 3,5 εκατομμύρια, που είναι παραπάνω από τα χρήματα που παίρνει η Περιφέρεια μέσω προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, μας δίνεται η δυνατότητα και να προστατεύσουμε και να ολοκληρώσουμε ίσως το μεγαλύτερο έργο στρατηγικής σημασίας για την πόλη της Κυπαρισσίας και για την Τριφυλία”, τόνισε ο κ. Νίκας.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Τριφυλίας κ. Λεβεντάκης αφού ευχαρίστησε τον κ. Νίκα, και τον κ. Σκάλκο, για τις προσπάθειες που έχουν γίνει έως τώρα, σημείωσε πως ίσως θα πρέπει να προχωρήσουν στην ολοκλήρωση του λιμανιού, όπου έχει γίνει εξαιρετική δουλειά επί των ημερών του κ. Νίκα, με τις εργασίες και στον προσήνεμο μόλο για να υπάρξει η ολοκλήρωση όλων των έργων του λιμανιού της Κυπαρισσίας, ώστε να μπορέσει να υπάρξει όχι μόνο τουριστική επισκεψιμότητα αλλά επίσης και εμπορική κίνηση από την Κυπαρισσία προς τα Επτάνησα.
Δείτε βίντεο:

Το έργο αφορά σε εργασίες στο κρηπίδωμα του παλαιού προσήνεμου μόλου για την ολοκλήρωση της αποκατάστασης των ζημιών του λιμένα Κυπαρισσίας και συγκεκριμένα:

Ύφαλες, έξαλες καθαιρέσεις και εκσκαφές των παλαιών τμημάτων κατασκευών και προσχώσεων που εναπόκειται στην υπό κατασκευή διατομή του νέου υπό ολοκλήρωση κρηπιδώματος. Εκσκαφή για τη διαμόρφωση της έδρασης του κρηπιδότοιχου. Κατασκευή προς ολοκλήρωση της διατομής του κρηπιδότοιχου, ήτοι: λιθορριπή έδρασης, συμπαγείς Τ.Ο., ανακουφιστικό πρίσμα, φίλτρο λιθορριπής, επιχώσεις με προϊόντα δανειοθαλάμων. Κατασκευή του χερσαίου χώρου με δάπεδο από οπλισμένο σκυρόδεμα. Οι απαιτούμενες εργασίες οδοστρωσίας και ασφαλτόστρωσης της χερσαίας ζώνης του λιμένα. Εργασίες ηλεκτροφωτισμού, και ειδικότερα προβλέπεται η τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων στο υπό ολοκλήρωση τμήμα του λιμένα. Με την υλοποίηση των ανωτέρω έργων αποκαθίστανται πλήρως οι ζημιές που έχει υποστεί ο Λιμένας Κυπαρισσίας στο συγκεκριμένο τμήμα και θα αποφευχθούν περαιτέρω ζημιές στην εκτεθειμένη από τα έντονα κυματικά φορτία λιμενική εγκατάσταση».

 

Σχετικά Άρθρα

2 Σχόλια

  1. Όλα καλά για το λιμάνι Δήμαρχε με αμέριστη συμπαράσταση του Νίκα. Το κτίριο της Εθνικής το ξέχασες; Το είχες κάνει σημαία και το είχες αναγγείλει ότι έρχεται από τον Ιανουάριο.

  2. ΔΉΜΑΡΧΕ ΤΌΣΑ ΧΡΌΝΙΑ ΔΕΝ ΜΙΛΑΓΕΣ ΚΑΝΕΙΣ. ΤΏΡΑ ΘΕΛΟΥΝ ΣΕ ΈΝΑ ΧΡΌΝΟ ΝΑ ΓΊΝΟΥΝ ΌΛΑ. ΤΟ ΚΤΉΡΙΟ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ 50 ΧΡΌΝΙΑ ΕΊΝΑΙ ΕΚΕΊ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΜΕΝΟ ΤΩΡΑ ΤΟ ΘΥΜΗΘΉΚΑΜΕ ΚΙ ΑΥΤΌ. ΌΤΑΝ ΞΕΚΙΝΉΣΕΙ ΚΙΑΥΤΟ ΘΑ ΒΡΟΎΜΕ ΚΆΤΙ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΚΡΙΝΙΑΞΟΥΜΕ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button