Δήμος Οιχαλίας

Υποψήφιος δήμαρχος Οιχαλίας ο Γιάννης Αδαμόπουλος – “Σταθείτε δίπλα μου και όλοι μαζί θα καταφέρουμε να Αναγεννήθει ο τόπος μας…”

“Σας κάνω γνωστή την πρόθεση μου για την υποψηφιότητά μου στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και την πεποίθηση μου ότι θα συμπορευτούμε και θα αγωνιστούμε μαζί για την αναγέννηση του τόπου μας σε όλα τα επίπεδα”, σημειώνει σε γραπτή του δήλωση ο υποψήφιος Δήμαρχος Οιχαλίας Γιάννης Αδαμόπουλος, ο οποίος αναφέρεται στις στοχεύσεις του και στο όραμά του για το Δήμο και την ευρύτερη περιοχή.

Αναφέρει αναλυτικά στην δήλωσή του ο κ. Αδαμόπουλος:

Αγαπητοί μου συμπολίτες ,
Μέσω αυτής της επιστολής θέλω να σας κάνω γνωστή την πρόθεση μου για την υποψηφιότητά μου στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και την πεποίθηση μου ότι θα συμπορευτούμε και θα αγωνιστούμε μαζί για την αναγέννηση του τόπου μας σε όλα τα επίπεδα.
Όπως γνωρίζετε είμαι γέννημα θρέμμα του τόπου μας αφού εδώ γεννήθηκα, μεγάλωσα και εδώ ολοκλήρωσα τις γυμνασιακές μου σπουδές. Στη συνέχεια, σπούδασα Διοίκηση-Οικονομία Επιχειρήσεων και Πολιτικές Επιστήμες και από τότε δραστηριοποιούμαι στο χώρο των επιχειρήσεων. Υπηρέτησα την αυτοδιοίκηση από την θέση του Δημάρχου της Είρας αλλά και ως περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου. Βασικό πολιτικό μου πιστεύω είναι ότι στην αυτοδιοίκηση πρέπει να υπηρετούμε και όχι να μας υπηρετούν, μακριά από κομματικές αγκυλώσεις και με διάθεση κοινωνικής προσφοράς και κατά αυτόν τον τρόπο πορεύτηκα έως σήμερα.
Πιστεύω ακράδαντα ότι ο τόπος μας, η Άνω Μεσσηνία θα πρέπει να ανακτήσει την αίγλη που της αρμόζει λόγω της ιστορικής και πολιτιστικής της κληρονομιάς. Το όραμα μας είναι ενωμένοι να συμπορευτούμε για το μέλλον του τόπου μας, προτάσσοντας το «εμείς» αντί του «εγώ». Ένας τόπος με την ιστορική κωμόπολη του Μελιγαλά που αποτελούσε αρχιερατική περιφέρεια, την πάλαι ποτέ Ανδανία πρωτεύουσα της Μεσσηνίας, το σημερινό Διαβολίτσι, την ιστορική Οιχαλία, την επικράτεια του Βασιλιά Νέστορα το σημερινό Δώριο, την ορεινή Είρα με τον Επικούριο Απόλλωνα και την Νέδα. Ο τόπος αυτός πρέπει να αναγεννηθεί σε οικονομικό, εμπορικό, παραγωγικό, τουριστικό και πολιτιστικό επίπεδο.
Δεν πρέπει να ασχοληθούμε με το τι δεν έγινε αλλά με το τι πρέπει να γίνει. Η εμπειρία των παλαιότερων μαζί με την ορμή των νέων θα αποτελέσουν την απαρχή αυτής της καθολικής αναγέννησης. Πρώτα και πάνω από όλα, θα δοθούν άμεσα λύσεις μέσω ενός οργανωμένου σχεδιασμού στα προβλήματα της καθημερινότητας: καθαριότητα του Δήμου, αστική-αγροτική οδοποιία, ύδρευση, ηλεκτροφωτισμός. Οραματιζόμαστε να δημιουργήσουμε τον Εμπορικό Σύλλογο Άνω Μεσσηνίας, τον Αγροτικό-Κτηνοτροφικό Σύλλογο καθώς και το Σύλλογο Νέων Επιστημόνων του Δήμου μας. Επιπλέον, να αναδείξουμε τους τουριστικούς προορισμούς και να επιτύχουμε την αναβάθμιση των μονάδων Υγείας του Δήμου μας. Τέλος, να δημιουργήσουμε υπηρεσία υποστήριξης για τους ανέργους και τους οικονομικά ασθενέστερους δημότες μας. Ο Δήμος θα βρίσκεται δίπλα σε κάθε σωματείο αθλητικών δραστηριοτήτων και σε κάθε πολιτιστικό σύλλογο για να προαχθεί ο πολιτισμός του τόπου μας.
Απευθύνομαι λοιπόν σε όλους τους δημότες του Δήμου Οιχαλίας έχοντας πλήρη συνείδηση της σημασίας του εγχειρήματος και της αναγκαιότητας της αναστροφής του υπάρχοντος κλίματος και σας ζητώ να συμπορευτούμε τιμώντας με με την εμπιστοσύνη σας για να επιτύχουμε αυτή την Αναγέννηση του τόπου μας , την Αναβίωση των συμβόλων του και την Ανάδειξη της διαχρονικότητας του. Ας κάνουμε λοιπόν όλοι μαζί μια προσπάθεια όχι μόνο να βελτιώσουμε την ήδη υπάρχουσα κατάσταση και να αντιμετωπίσουμε όσα προβλήματα έχουν δημιουργηθεί, αλλά να φέρουμε αυτόν τον ξεχασμένο και ιστορικής σημασίας τόπο σε πρώτο πλάνο αναδεικνύοντας τον όσο περισσότερο γίνεται σε σημείο σύμβολο όχι μόνο για την Μεσσηνία, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου.

Σταθείτε λοιπόν δίπλα μου και όλοι μαζί θα καταφέρουμε να Αναγεννήθει ο τόπος μας, να Αναβιώσουμε όλα εκείνα τα οποία τον κάνουν ξεχωριστό, που κάποιοι τα παραμέλησαν και να Αναδείξουμε την ιστορία του και την αστείρευτη ομορφιά του.

Με εκτίμηση και σεβασμό,
Γιάννης Κ. Αδαμόπουλος

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button