Site icon Γαργαλιάνοι Online – Οι ειδήσεις και τα νέα της Τριφυλιας, της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου στην ώρα τους!

Υπόμνημα θέσεων και αιτημάτων του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας

«Κυπαρισσία 365»

Κυπαρισσία, 09-03-2018 / ΕΚΔΟΣΗ 1

           ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΣ – ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ – ΤΡΙΦΥΛΙΑ

 

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας  « η Πρόοδος » ιδρύθηκε την 30 Μαρτίου 1928, στην πόλη της Κυπαρισσίας με σκοπό την μελέτη, προστασία και προαγωγή των οικονομικών και επαγγελματικών συμφερόντων των μελών του, στο πλάι πάντοτε του καθολικού και εθνικού της χώρας συμφέροντος.

Σήμερα, ο Σύλλογος απαριθμεί 220 ενεργά μέλη καθιστώντας τον αυτό, τον μεγαλύτερο σε αριθμό μελών Εμπορικό Σύλλογο της Μεσσηνίας και τον έκτο μεγαλύτερο εμπορικό σύλλογο στην Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλογών Πελοποννήσου & Νοτιοδυτικής Ελλάδας.

Η Κυπαρισσία όπου και ο Σύλλογος δραστηριοποιείται, είναι η πρωτεύουσα του Δήμου Τριφυλίας, του Πρώτου σε έκταση Δήμου και Δευτέρου σε πληθυσμό στον νομό Μεσσηνίας. Η Τριφυλία παράγει το 55% του λαδιού της Μεσσηνίας και βρίσκονται σε αυτή το 42% των θερμοκηπίων του νομού. Το Α.Ε.Π. των κατοίκων του Δήμου, είναι το υψηλότερο του νομού. Τέλος, εδώ είναι και η έδρα της σε όλους μας γνωστή costa navarino.

Η πόλη της Κυπαρισσίας είναι η τέταρτη σε πληθυσμό πόλη του νομού και δραστηριοποιούνται σε αυτήν 410 επιχειρήσεις εκ των οποίων 230 καταστήματα, 56 ταβέρνες και καφέ, 12 Super Market, 4 Σταθμοί Βενζίνης και 108 άλλες επιχειρήσεις.  

 

ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

 

ΛΙΜΕΝΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ

 

ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ

 

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ

 

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ – ΑΣΤΙΚΕΣ – ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ

 

 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ

 

ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ – ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΙ – ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΙ

 

      ΑΓΟΡΑ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

 

ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

Ε.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ – ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ – ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ

 

ΟΔΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ

 

ΑΣΦΑΛΕΙΑ & ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

 

ΥΓΕΙΑ

 

ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

Δασαρχείο κ.ο. Συνέχιση καλής λειτουργιάς στην πόλη της Κυπαρισσίας.

 

ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

 

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ – ΦΕΣΤΙΒΑΛ – ΣΥΝΕΔΡΙΑ

 

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

   Χρειάζεται η χάραξη ενός Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου για την Τουριστική Ανάπτυξη, ώστε να είναι δυνατή η προσέλκυση επενδύσεων. Είναι γνωστό ότι στο 80% της χώρας υπάρχουν απαγορεύσεις για την υλοποίηση επενδύσεων και τη χωροθέτηση τουριστικών εγκαταστάσεων.

Ειδικότερα προτείνεται:

 

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ

 

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

 

-ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

 

   Σταθερό και απλοποιημένο φορολογικό σύστημα, που θα συμβάλει στην προσέλκυση επενδύσεων, αλλά και στην διαμόρφωση ευνοϊκού κλίματος για καινοτόμες επιχειρήσεις.

Απαιτείται:

 

   Η μεγάλη πλειοψηφία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων έχει πληγεί σε μεγάλο βαθμό από την παρατεταμένη και μακροχρόνια ύφεση, ενώ δεν έχει γίνει μέχρι τώρα καμιά προσπάθεια για την ανασύνταξη του οικονομικού και κοινωνικού ιστού. Αποτέλεσμα αυτού είναι οι επιχειρήσεις να αδυνατούν να ταχτοποιήσουν μεγάλο μέρος των υποχρεώσεων τους.

 

   Όλα τα παραπάνω αποτελούν παγία αιτήματα των κατοίκων της Κυπαρισσίας, της ευρύτερης περιοχής και του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας, χωρίς την υλοποίηση τους δεν θα μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη και ευημερία, παρά μόνο θεωρητικά.

 

Ο Πρόεδρος                             Ο Γραμματέας

  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΕΡΖΗΣ                           ΣΠΥΡΟΣ ΧΗΝΟΠΟΥΛΟΣ

Exit mobile version