Τοπικά Νέα

Υπό κατάρρευση τμήμα του Κάστρου της Μεθώνης

Τμήμα του Κάστρου της Μεθώνης έχει καταρρεύσει και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος για τους επισκέπτες του κάστρου και της παραλίας. Ακόμα, υπάρχει κίνδυνος το τείχος να παρασύρει και τη γειτονική πύλη.

Το γεγονός αυτό καταγγέλλει ο Σύλλογος “Ιωάννης Καποδίστριας”.

Η γραμματέας του συλλόγου Δώρα Παπανικολάου παρατηρεί ότι “εδώ και τουλάχιστον 4 μήνες εξακολουθεί να βρίσκεται στην ίδια κατάσταση η ζημιά στην ανατολική πύλη (Porta Mandrakina) του κάστρου μας, με κίνδυνο να θρηνήσουμε θύματα, τώρα το καλοκαίρι ιδιαίτερα, που υπάρχουν δεκάδες ή και εκατοντάδες διερχόμενοι επισκέπτες και ντόπιοι, παιδιά και μεγαλύτεροι, δεδομένου ότι ακριβώς δίπλα βρίσκονται οι “Ασπράδες”, μια εκπάγλου καλλονής φυσική, θαλάσσια “πισίνα””. Αναφέρει, επίσης, πως “εκτός αυτού και οι επαγγελματίες αλιείς που έχουν εκεί δίπλα το καταφύγιό τους, βρίσκονται συνεχώς να περνούν δίπλα από την κατολίσθηση” και σημειώνει: “Και η βυζαντινή εκκλησία του Σωτήρος (μεγάλης αρχαιολογικής αξίας) έφτασε σχεδόν να γκρεμιστεί (μένοντας χρόνια περιτριγυρισμένη με κόκκινη κορδέλα, απαγορευμένη για κάθε επίσκεψη και χρήση, λόγω επικινδυνότητας), για να ξεκινήσουν κατόπιν αδείας της Αρχαιολογίας να την επισκευάζουν, με τη δικαιολογία ότι περίμεναν τα ΕΣΠΑ. Πολύ φοβούμαστε ότι την ίδια τύχη θα έχει και το μοναδικής ομορφιάς και αξίας κάστρο μας, σήμα και έμβλημα της μικρής πλην όμως ιστορικής Μεθώνης, πόλος έλξης επισκεπτών από όλο τον κόσμο και βεβαίως οικονομική πρόσοδος για τον τόπο μας. Με τη διαφορά ότι στην περίπτωση του κάστρου οι επιπτώσεις της καθυστέρησης επιδιόρθωσής του θα είναι πολλαπλάσιες από αυτές της εκκλησίας. Και προ πάντων, υπάρχει μέγιστη πιθανότητα, με κάποια δυνατή και μεγάλης διάρκειας βροχή, πράγμα που ως τώρα ευτυχώς δεν έχει γίνει, ολόκληρη η γωνία του τείχους που βρίσκεται στον αέρα, να κατολισθήσει, συμπαρασύροντας και την πύλη, κάτι που πολύ φοβούμαστε θα αποτελέσει και την αρχή του τέλους για το περήφανο και δυστυχώς τόσο κακοσυντηρημένο κάστρο μας. Και βεβαίως, ο τεράστιος κίνδυνος που καραδοκεί καθημερινά για όλους όσοι διέρχονται από εκεί”.

eleftheriaonline.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button