Lifestyle

Φάλαινα στην Κερατέα: Τι βρέθηκε στο στομάχι της

Βιολόγοι, κτηνίατροι και μέλη οργανώσεων που ειδικεύονται στην παρατήρηση των μεγάλων θαλάσσιων θηλαστικών στη χώρα μας, αλλά και στη Μεσόγειο γενικότερα, είχαν μια σπάνια ευκαιρία να καταγράψουν και να φωτίσουν τα αίτια του θανάτου του τεράστιου φυσητήρα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του “Έθνους” όπως διαπιστώθηκε, στο στομάχι της φάλαινας βρέθηκαν δεκάδες κιλά πλαστικών, μια μεγάλη μπαταρία αυτοκινήτου ή φορτηγού, ενώ το κουφάρι του θηλαστικού έφερε ένα μεγάλο τραύμα από προπέλα μεγάλου πλοίου.

Η συγκεκριμένη φάλαινα είναι νεκρή από τις αρχές του μήνα και ήταν σε προχωρημένη αποσύνθεση.

«Δεν είχαμε ξαναδεί τέτοιο πράγμα στην περιοχή μας. Ήταν μια φοβερή και συνάμα διδακτική εμπειρία για όλους. Σχεδόν όλο το προσωπικό του δήμου εργάστηκε με προσοχή και με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, ώστε να πραγματοποιηθούν ο τεμαχισμός και η υγειονομική ταφή. Λόγω του τεράστιου όγκου η επιχείρηση ήταν πολύ δύσκολη αλλά όλα πήγαν καλά. Το κήτος είχε μήκος 13 μέτρα και βάρος 10 τόνους» είπε ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς, και πρόσθεσε: «Ηρθαν πολλοί ειδικοί επιστήμονες και έκαναν τις παρατηρήσεις τους. Όλοι κατέληξαν στο συμπέρασμα πως στο στομάχι του ζώου υπήρχε ασυνήθιστα μεγάλος αριθμός πλαστικών. Τα δόντια και τους σιαγόνες του πήραν για το μουσείο τους το ινστιτούτο κητολογίας “Πέλαγος”».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button