Πολιτιστικά - Εκδηλώσεις

Φεστιβάλ Κορώνης 2020

Reveries & Dances. Σολίστες με διεθνή παρουσία, η φλαουτίστα Ναταλία Γεράκη και η πιανίστα Λευκή Καρποδίνη παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με χαρακτήρα «ονειρικό» και «χορευτικό».

Ερμηνεύουν μερικά από τα εκφραστικότερα θέματα και χορούς, της μπαρόκ, ρομαντικής και μοντέρνας μουσικής, όπως: C.W. Gluck – Χορός των Μακαρίων Πνευμάτων, G. Fauré – Μετά από ένα όνειρο, P. Taffanel – Φαντασία πάνω στην όπερα ‘Ελεύθερος Σκοπευτής’, B. Bartók – Ρουμάνικοι Χοροί, Σ. Γυφτάκη – 3 Φανταστικοί Χοροί, Anastazios – Sakura (Cherry Trees) και Λ. Καρποδίνη – Corona Valse.

Η εκδήλωση θα γίνει στο ξενοδοχείο Ζάγκα Μύλος την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, στο πλαίσιο Φεστιβάλ Κορώνης  2020 και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

CHRISTOPH W. GLUCK (1714-1787) Dance of the blessed spirits from the opera Orpheus & Eurydice

PAUL TAFFANEL (1844-1908) Fantasy on C.M.von Weber’s ‘Der Freischütz’

ANASTAZIOS (1975) Sakura (Cherry Trees), 2003-4

LEFKI KARPODINI (1976) Corona Valse for solo piano, 2020

GABRIEL FAURÉ (1845-1924) Après un Rêve

STATHIS GYFTAKIS (1967) 3 Imaginary Dances for flute and piano, 2011

BÉLA BARTÓK (1881-1945) Rumanian Folk Dances

  • Είσοδος: € 10 / € 8 / € 5 (κάτω των 18 είσοδος ελεύθερη / under 18 yrs free entrance). Τα προπληρωμένα εισιτήρια θα έχουν έκπτωση. Εισιτήρια προπωλούνται στο κατάστημα Αλντεμπαράν.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

Ναταλία Γεράκη / Φλάουτο

Ελληνίδα φλαουτίστα με διεθνή παρουσία και βάσεις τη Στουτγάρδη και την Αθήνα. Ως σολίστ, μουσικός Ορχήστρας και Δωματίου έπαιξε σε σημαντικές αίθουσες και φεστιβάλ σε ολόκληρη τη Γερμανία, σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, στην Ασία, Αφρική και Νότια Αμερική. Διδάσκει Μεθοδολογία Φλάουτου στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Μουσικής & Παραστατικών Τεχνών της Στουτγάρδης, Φλάουτο στο τμήμα Μουσικών σπουδών του ΕΚΠΑ (Μεταπτυχιακό Ερμηνείας), και είναι καθηγήτρια φλάουτου στο ιστορικό Ωδείο Αθηνών. Είναι επίσης τακτικά προσκεκλημένη καθηγήτρια σε διεθνή σεμινάρια (Springiersbacher Sommerkurse / Γερμανία, Adams European Flute Center / Ολλανδία, International Forum for Flute & Piano / Λουξεμβούργο, Semaine de la Francophonie Lusaka / Ζάμπια, Universidad Mayor Santiago / Χιλή κ.ά.). Συνεργάστηκε μεταξύ άλλων με τις Württembergisches Kammerorchester Heilbronn, Staatsoper Stuttgart και υπήρξε κορυφαία Α’ της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης. Μουσική σπούδασε στο Παρίσι (Conservatoire Municipal Nadia & Lili Boulanger, Δίπλωμα φλάουτου με Α’ βραβείο της πόλης του Παρισιού) και στη Στουτγάρδη (Staatliche Hochschule für Musik & Darstellende Kunst Stuttgart, τάξη Prof. JeanClaude Gérard) με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών.

 

Λευκή Καρποδίνη / Πιάνο

Έχει εμφανιστεί στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, στον Καναδά, το Ισραήλ, τη Ρωσία, την Αμερική, τα νησιά Μπαρμπέιντος και σε διεθνή φεστιβάλ, όπως τα Schleswig Holstein, Banff, Cully Classique, Brighton, Cheltenham, Mecklenburg Vorponnerm, Symi, Heraklion Piano Festival, Aegean Festival, Paxos Festival κ.ά. Έχει συμπράξει ως σολίστ με το Ensemble Modern Frankfurt, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, τη Guildhall Symphony Orchestra, την Pan-European Orchestra, και συνεργαστεί με πολυάριθμα, περιώνυμα σύνολα και ερμηνευτές. Ηχογράφησε για την Ελληνική Ραδιοφωνία, το BBC και τo Deutscher Musikrat. Έχει βραβευτεί με τον τίτλο Sir Henry Richardson Award και λάβει πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό Schubert (GSMD) και τον πανελλήνιο διαγωνισμό «Φίλων». Συναυλίες της έχουν αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές από τον τύπο. Είναι αριστούχος διπλωματούχος του Ωδείου Αθηνών και απόφοιτος του Guildhall School και της Ακαδημίας ΙΕΜΑ με υποτροφίες του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, της ΙΕΜΑ Frankfurt κ.ά. Είναι τακτικά προσκεκλημένη καθηγήτρια σε σεμινάρια πιάνου στην Αγγλία. Διδάσκει πιάνο στο Ωδείο Αθηνών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button