Πολιτιστικά - ΕκδηλώσειςΤοπικά ΝέαΦιλιατρά

Φιλιατρά: Το Θέατρο Ιονίου παρουσιάζει το έργο του Πέτρου Αυγερινού «Ιωάννης Καποδίστριας – Η νύχτα πριν»

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, ο Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών παρουσιάζει, την Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021, στις 9.30 το βράδυ, στο Πάρκο της Βλαχέρνας, το «ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ» στο έργο του Πέτρου Αυγερινού «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ – η νύχτα πριν».

Η παράσταση στα Φιλιατρά είναι η πρεμιέρα του έργου.

Δυο λόγια για το έργο: Ο Ιωάννης Καποδίστριας ανήκει σ’ εκείνες τις μορφές της ιστορίας που άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους. Βρισκόμαστε στο Ναύπλιο, τη νύχτα που προηγήθηκε της άγριας δολοφονίας του έξω από το ναό του Αγίου Σπυρίδωνα στις 27 Σεπτεμβρίου 1831. Σε μια ταραγμένη περίοδο, ο Κυβερνήτης ξυπνάει αναστατωμένος απ’ τον ύπνο του… Ποια είναι η μυστηριώδης Γυναίκα που εμφανίζεται αναπάντεχα πάνω απ’ το προσκεφάλι του; Τι νέα του φέρνει ο Φρουρός; Τι έρχεται να του πει το Φάντασμα του Καραϊσκάκη; Ποια απόφαση θα πάρει;

Η σκηνοθεσία – σκηνογραφική επιμέλεια είναι του Πέτρου Αυγερινού και η μουσική του Κώστα Νικολέα. Η ζωγραφική εκτέλεση του σκηνικού είναι της Μπέττυς Κατσούλη. Πρωταγωνιστούν: Πέτρος Αυγερινός, Διονύσης Ποταμίτης, Δώρα Παπανικολάου.

Η διάρκεια της παράστασης είναι 1 ώρα και 45 λεπτά, χωρίς διάλειμμα.
Η τιμή εισιτηρίου είναι 12,00 €. Προς αποφυγήν συνωστισμού στο ταμείο, συνιστάται τόσο η προαγορά του εισιτηρίου όσο και η έγκαιρη προσέλευση. Προπώληση εισιτηρίων γίνεται στα Φιλιατρά στο κατάστημα της κ. Μπέττυς Κατσούλη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button