ΑθλητικάΦιλιατρά

Φιλιατρά: 3ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου

Ο Αθλητικός Όμιλος Φιλιατρών με τη συνεργασία και υποστήριξη του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης – Αθλητισμού του Δήμου Τριφυλίας,υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων (Ε.Ο.Σ.Λ.Μ.Α.-Υ.), διοργανώνουν τον 3ο Λαϊκό Αγώνα Δρόμου, που θα πραγματοποιηθεί στα Φιλιατρά του Δήμου Τριφυλίας Μεσσηνίας, το Σάββατο
( 21 Σεπτεμβρίου ), με την επωνυμία «FILIATRA RUN 2019» ο οποίος περιλαμβάνει Αγώνα Δρόμου 21,5 χιλιομέτρων, Αγώνα Δρόμου 9,8 χιλιομέτρων, Αγώνα Δρόμου & Δυναμικού Βαδίσματος 5,2 χιλιομέτρων, καθώς και Παιδικό Αγώνα 750 μέτρων (για μαθητές Δημοτικού).

Ο Φιλιατρών θα διεξαχθεί με τους παρακάτω όρους:
1. Ημερομηνία Διεξαγωγής: Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019
2. Τόπος Διεξαγωγής: Φιλιατρά Δήμου Τριφυλίας Μεσσηνίας
3. Αφετηρία – Τερματισμός: Κεντρική πλατεία Φιλιατρών
4. Ώρα Εκκίνησης και Χαρακτηριστικά Διαδρομών:
16:45 | Αγώνας Δρόμου 21,5 χλμ

Πληροφορίες Διαδρομής: Κεντρική πλατεία Φιλιατρών (Εκκίνηση) > Οδός Ι. Σπέντζα > Παραθαλάσσιος οικισμός Λιμεναρίου > Παραλιακός δρόμος Λιμεναρίου – Στομίου > Παραλία «Στόμιο» > Δασικός δρόμος (ανατολικά της παραλίας) > Δευτερεύουσα Επαρχιακή Οδός 18 (Φιλιατρά – Αγρίλης) > Παράκαμψη προς Κάστρο των Παραμυθιών > Δευτερεύουσα Επαρχιακή Οδός 18 (Φιλιατρά – Αγρίλης) > Παραθαλάσσιος Οικισμός Αγρίλη > Παραλιακός δρόμος Αγρίλη (μέχρι την παραλία Βλάχου, όπου θα γίνει αναστροφή των δρομέων περνώντας πάνω από σημείο ελέγχου) > Επιστροφή από την ίδια διαδρομή (χωρίς την παράκαμψη του Κάστρου Παραμυθιών) > Τμήμα Παλαιάς Εθνικής Οδού Κυπαρισσίας – Φιλιατρών (ξωκλήσι Αγίου Δημητρίου) > Εθνική Οδός Κυπαρισσίας – Φιλιατρών > Ομοίωμα Πύργου Άϊφελ > Οδός Αναπαύσεως > Στροφή αριστερά επί της οδού Ι. Σπέντζα > Κεντρική πλατεία Φιλιατρών (Τερματισμός)
Η διαδρομή των 21,5 χιλιομέτρων, περιλαμβάνει ασφαλτοστρωμένους δρόμους συνολικής απόστασης 18,5 χιλιομέτρων, καθώς και βατούς χωματόδρομους συνολικής απόστασης 3 χιλιομέτρων, χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες, με εξαίρεση το τμήμα από το 19ο έως το 20ο χλμ (ανηφορική κλίση). Διευκρινίζεται ότι στην παραλία «Στόμιο» θα γίνει κατάβαση σκαλοπατιών υψομετρικής διαφοράς 9 μέτρων.
Η διαδρομή είναι πανέμορφη, καθώς το μεγαλύτερο τμήμα της διασχίζει το παραλιακό μέτωπο των Φιλιατρών και περνάει από σημεία ιδιαίτερου ενδιαφέροντος και φυσικού κάλλους.
Λεπτομέρειες της διαδρομής μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης: sites.google.com/view/filiatrarun
17:15 | Αγώνας Δρόμου 9,8 χλμ
Πληροφορίες Διαδρομής: Κεντρική πλατεία Φιλιατρών (Εκκίνηση) > Οδός Ι. Σπέντζα > Παραθαλάσσιος οικισμός Λιμεναρίου > Παραλιακός δρόμος Λιμεναρίου – Στομίου > Παραλία «Στόμιο» (όπου θα γίνει αναστροφή των δρομέων περνώντας πάνω από σημείο ελέγχου) > Επιστροφή από την ίδια διαδρομή > Κεντρική πλατεία Φιλιατρών (Τερματισμός)
Η διαδρομή των 9,8 χιλιομέτρων είναι σε ασφαλτοστρωμένο δρόμο ήπιας κυκλοφορίας, χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες, με εξαίρεση το τμήμα από το 8ο έως το 9ο χλμ (ανηφορική κλίση).
Η διαδρομή είναι πανέμορφη, καθώς το μεγαλύτερο τμήμα της διασχίζει το παραλιακό μέτωπο των Φιλιατρών.
Λεπτομέρειες της διαδρομής μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης: sites.google.com/view/filiatrarun

17:15 | Αγώνας Δρόμου & Δυναμικού Βαδίσματος 5,2 χλμ
Πληροφορίες Διαδρομής: Κεντρική πλατεία Φιλιατρών (Εκκίνηση) > Οδός Ι. Σπέντζα > Παραθαλάσσιος οικισμός Λιμεναρίου > Παραλιακός δρόμος Λιμεναρίου – Στομίου (όπου θα γίνει αναστροφή στα 2,6 χλμ) > Επιστροφή από την ίδια διαδρομή > Κεντρική πλατεία Φιλιατρών (Τερματισμός)
Η διαδρομή των 5,2 χιλιομέτρων, είναι σε ασφαλτοστρωμένο δρόμο ήπιας κυκλοφορίας, χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες, με εξαίρεση το τμήμα από το 3ο έως το 4ο χλμ (ανηφορική κλίση).
Η διαδρομή είναι πανέμορφη, καθώς το μεγαλύτερο τμήμα της διασχίζει το παραλιακό μέτωπο των Φιλιατρών.
Λεπτομέρειες της διαδρομής μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης: sites.google.com/view/filiatrarun

16:20 | Παιδικός Αγώνας 750 μ (για μαθητές Δημοτικού)
Πληροφορίες Διαδρομής: Κεντρική πλατεία Φιλιατρών (Εκκίνηση) > Οδός Ι. Σπέντζα (έως διασταύρωση οδού Αναπαύσεως, όπου θα γίνει αναστροφή) > Κεντρική πλατεία Φιλιατρών (Τερματισμός)

5. Δικαίωμα Συμμετοχής:
Αγώνας Δρόμου 21,5 χλμ: Ενήλικες από 18 ετών και άνω
Αγώνας Δρόμου 9,8 χλμ: Ενήλικες από 18 ετών και άνω
Αγώνας Δρόμου & Δυναμικού Βαδίσματος 5,2 χλμ: Παιδιά Γυμνασίου, Λυκείου και Ενήλικες
Παιδικός Αγώνας 750 μ: Παιδιά Δημοτικού (6 έως 12 ετών)

6. Διακρίσεις – Έπαθλα:
Αγώνας Δρόμου 21,5 χλμ: Θα βραβευτούν οι τρεις (3) πρώτοι Άνδρες και οι τρεις (3) πρώτες Γυναίκες της γενικής κατάταξης (δεν θα βραβευτούν και στις αντίστοιχες ηλικιακές κατηγορίες).
Επίσης θα βραβευτούν και οι παρακάτω ηλικιακές κατηγορίες:
Άνδρες: Μέχρι 39 ετών, 40 – 49 ετών, 50 – 59 ετών, 60 ετών & άνω
Γυναίκες: Μέχρι 39 ετών, 40 – 49 ετών, 50 ετών & άνω
Αγώνας Δρόμου 9,8 χλμ: Θα βραβευτούν οι έξι (6) πρώτοι Άνδρες και οι έξι (6) πρώτες Γυναίκες της γενικής κατάταξης.
Αγώνας Δρόμου & Δυναμικού Βαδίσματος 5,2 χλμ: Θα βραβευτούν οι έξι (6) πρώτοι Άνδρες και οι έξι (6) πρώτες Γυναίκες της γενικής κατάταξης.
Παιδικός Αγώνας 750 μ: Δεν θα δοθεί κανένα έπαθλο στους νικητές του παιδικού αγώνα, καθώς θεωρούμε ότι όλα τα παιδιά είναι ίδια σε έναν αγώνα τρεξίματος ανεξάρτητα με το ποια θέση έλαβαν, και δεν τα βάζουμε στη διαδικασία του ανταγωνισμού από αυτή την ηλικία.

Όλοι οι τερματίσαντες στους ανωτέρω αγώνες θα λάβουν αναμνηστικό μετάλλιο.

7. Δηλώσεις Συμμετοχής – Κόστος Συμμετοχής:
Συμμετοχή στους αγώνες 21,5 χλμ, 9,8 χλμ και 5,2 χλμ μπορείτε να δηλώσετε ηλεκτρονικά πατώντας ΕΔΩ ή στην ιστοσελίδα sites.google.com/view/filiatrarun
Όσοι δεν έχετε χρεωστική ή πιστωτική κάρτα, μπορείτε εναλλακτικά να επικοινωνήσετε με την RaceFinder (τηλ.: 216 9006272, e-mail: info@racefinder.gr) για τον αριθμό λογαριασμού που γίνεται η κατάθεση της εγγραφής.
Το κόστος συμμετοχής για τον αγώνα των 21,5 χλμ είναι 10,00 €.
Το κόστος συμμετοχής για τους αγώνες των 9,8 χλμ & 5,2 χλμ είναι 5,00 €.
Τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν από τις συμμετοχές θα διατεθούν για κοινωνικό σκοπό, καθώς τα έξοδα της διοργάνωσης είναι ευγενική χορηγία του Δήμου Τριφυλίας.
Παρακαλείστε να δηλώσετε συμμετοχή μέχρι την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019, προκειμένου να διευκολυνθεί ο καλύτερος προγραμματισμός μας. Δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα του αγώνα θα γίνουν για περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων και μέχρι μισή ώρα πριν την έναρξή του.
Η συμμετοχή στον Παιδικό Αγώνα 750 μ είναι Δωρεάν και θα μπορέσετε να δηλώσετε επιτόπου στη γραμματεία του αγώνα λίγη ώρα πριν την έναρξή του.

8. Γραμματεία – Παραλαβή Συμμετοχής:
Όσοι έχουν δηλώσει συμμετοχή, θα παραλαμβάνουν τον αριθμό τους με το chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης και το αναμνηστικό δώρο, από τη γραμματεία του αγώνα στην κεντρική πλατεία Φιλιατρών, από τις 15:00 μέχρι τις 16:15.

9. Φύλαξη Προσωπικών Αντικειμένων:
Όσοι επιθυμούν μπορούν να παραδώσουν την τσάντα με τον ρουχισμό τους σε χώρο που θα τους υποδειχθεί. Η τσάντα πρέπει να είναι καλά κλεισμένη και να μην περιέχει αντικείμενα αξίας. Η διοργάνωση δεν φέρει καμία ευθύνη σε περίπτωση απώλειάς τους. Μετά τον τερματισμό, θα παραλάβουν την τσάντα με τον ρουχισμό τους με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής τους.

10. Σταθμοί Υποστήριξης:
Θα υπάρχουν πέντε (5) συνολικά σταθμοί υποστήριξης.

11. Χιλιομετρικές Ενδείξεις:
Ανά τακτά διαστήματα των διαδρομών των 21,5 χλμ και 9,8 χλμ θα υπάρχει χιλιομετρική ένδειξη.

12. Χρονικό Όριο Ολοκλήρωσης Αγώνων:
Το χρονικό όριο τερματισμού για τον Αγώνα Δρόμου 21,5 χλμ είναι οι τρεις ώρες, για τον Αγώνα Δρόμου 9,8 χλμ είναι οι δύο ώρες, ενώ για τον Αγώνα Δρόμου & Δυναμικού Βαδίσματος 5,2 χλμ είναι τα 80 λεπτά.

13. Ιατρική Κάλυψη:
Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ελέγχου. Επίσης δε φέρουν καμία ευθύνη για τυχόν ατύχημα που προκύψει κατά τη διεξαγωγή των αγώνων. Από τους διοργανωτές δεν θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανέναν αθλητή, αφού όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη του γονέα τους και είναι υποχρεωμένοι να προβαίνουν τακτικά σε ιατρικό προληπτικό έλεγχο, ώστε να ελέγχουν την κατάσταση της υγείας τους. Οι διοργανωτές δεσμεύονται ότι θα πάρουν όλα τα δυνατά μέτρα προκειμένου οι αθλητές να είναι ασφαλείς (εθελοντές, γιατροί). Για την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων, θα μεριμνήσει το Αστυνομικό Τμήμα Τριφυλίας.

14. Εθελοντισμός:
Για την άρτια και ομαλή διεξαγωγή των αγώνων είναι απαραίτητη η εθελοντική συμμετοχή ανθρώπων που αγαπούν τον αθλητισμό. Όσοι θα ήθελαν να προσφέρουν εθελοντική εργασία κατά τη διάρκεια των αγώνων, αλλά και κατά την οργάνωσή τους, παρακαλούνται να συμπληρώσουν την φόρμα εθελοντισμού στην ιστοσελίδα sites.google.com/view/filiatrarun ή να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα των διοργανωτών. Σε όλους τους Εθελοντές θα δοθούν αναμνηστικά μπλουζάκια, καθώς και υλικό (γιλέκο, σημαία κ.λπ.), τα οποία θα τους παραδοθούν πριν την έναρξη του αγώνα.

15. Παροχές Διοργάνωσης:
Αναμνηστικό μετάλλιο, Σακίδιο πλάτης, Yamas ice tea σε διάφορες γεύσεις, Αθλητικό t-shirt (για τα παιδιά), Ηλεκτρονική χρονομέτρηση, Σταθμοί υποστήριξης, Φωτογραφικό υλικό, Δωρεάν γεύμα (μετά τον τερματισμό), Μουσική εκδήλωση (μετά τις απονομές)

16. Πληροφορίες – Επικοινωνία:
Ιστοσελίδα διοργάνωσης: sites.google.com/view/filiatrarun
Σελίδα διοργάνωσης στο Facebook: Filiatra Run
Email: a.o.filiatron@gmail.com
Τηλέφωνα: 6974048572 (Χρήστος Μητράκος), 6977459655 (Χρήστος Μπαρκάς)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button