Ελλάδα

Φολέγανδρς: Εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας της Γαρυφαλλιάς – Απόπειρα αυτοκτονίας έκανε ο δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς

Ο 30χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης της δολοφονίας της 26χρονης Γαρυφαλλιάς, ενώ βρίσκονταν για διακοπές στη Φολέγανδρο,  μεταφέρθηκε εσπευσμένα το βράδυ της Τετάρτης 21/07 στο κέντρο υγείας της Νάξου, καθώς έκανε απόπειρα αυτοκτονίας στο κελί όπου κρατείτο.

Σήμερα το πρωί Πέμπτη 22/07 είναι, μάλιστα, προγραμματισμένο να απολογηθεί και αναμένεται να φανεί ποια θα είναι η απόφαση των γιατρών.

Σύμφωνα το «Mega», ο 30χρονος, που μέχρι και νωρίς το πρωί της Πέμπτης (22/07) εξακολουθούσε να νοσηλεύεται, και να φυλάσσεται φρουρούμενος, έκανε προσπάθεια να βάλει τέλος στη ζωή του με ένα σεντόνι.

Οι γιατροί του αναμένεται να κρίνουν κατά πόσο μπορεί να απολογηθεί σήμερα, όπως και ήταν προγραμματισμένο. Οι συνήγοροι υπεράσπισης του 30χρονου έφτασαν και αυτοί νωρίς το πρωί στο κέντρο υγείας Νάξου, προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση και όπως έγινε γνωστό, ανέφεραν ότι ο 30χρονος δεν είναι σε θέση να μιλήσει, ενώ είναι, πλέον, σίγουρο ότι θα ζητηθεί εξέταση από ψυχίατρο.

Εν αναμονή της ιατροδικαστικής έκθεσης
Περισσότερο «φως» στη δολοφονία της 26χρονης Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο από τον 30χρονο φίλο της, αναμένεται να ρίξει ο ιατροδικαστής με την αναλυτική του έκθεσή του, από την οποία θα φανεί αν ο δράστης ξυλοκόπησε την άτυχη κοπέλα λίγο πριν την ρίξει στα βράχια.

Ο 30χρονος ζήτησε και έλαβε 48ωρη προθεσμία για να απολογηθεί, και σήμερα αναμένεται να βρεθεί εκ νέου ενώπιον του ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί, σε περίπτωση – βέβαια – που η κατάσταση της υγείας του το επιτρέπει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιατροδικαστής φέρεται να θεωρεί σίγουρο τον ξυλοδαρμό της Γαρυφαλλιάς και αναφέρει ότι το χτύπημα στο μάτι της κοπέλας προήλθε από γροθιά. Ο ίδιος περιμένει φωτογραφίες από το σημείο προκειμένου να μπορεί να τεκμηριώσει αν οι υπόλοιπες κακώσεις στο σώμα της 26χρονης κοπέλας προήλθαν από την πτώση στα βράχια ή ξυλοκοπήθηκε νωρίτερα.

Το χτύπημα στο κεφάλι της Γαρυφαλλιάς που «μαρτυρά» ξυλοδαρμό
Υπενθυμίζεται ότι το χτύπημα που εξετάζεται αυτές τις ώρες είναι στο πίσω μέρος του κεφαλιού της 26χρονης και όπως φαίνεται είναι ένα σοβαρό χτύπημα.

Η σύγκριση με τις φωτογραφίες από τον τόπο που έγινε ο καυγάς θα δώσει και τις απαντήσεις αν το κορίτσι κατά τη διάρκεια της έντασης ξυλοκοπήθηκε. Δεν αποκλείεται να χτυπήθηκε άσχημα από τον δράστη, να έπεσε, να έμεινε αναίσθητη και στη συνέχεια να την έσυρε και να την πέταξε στην θάλασσα.

Ο δράστης, από την πλευρά του, ισχυρίστηκε στις καταθέσεις του ότι δεν την χτύπησε. Αυτό που δεν αμφισβητείται, ωστόσο, από τα ιατροδικαστικά ευρήματα είναι ότι το κορίτσι έχει σοβαρές κακώσεις και εκδορές στο κεφάλι.

Κάποιες είναι σίγουρα από τα βράχια, κάποιες άλλες όμως ερευνώνται.

Σε ό,τι αφορά τον 30χρονο, η ανάλυση των τοξικολογικών του εξετάσεων δε θα αποδώσει αν είχε καταναλώσει ουσίες την ώρα του εγκλήματος, αφού εντοπίστηκε 28 ώρες μετά το έγκλημα.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση της Γαρυφαλλιάς
Η ιατροδικαστική έκθεση αναφέρει πως η 26χρονη ήταν ζωντανή όταν την έσπρωξε και την έριξε ο 30χρονος στη θάλασσα από τα βράχια. Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι έφερε θλαστικά τραύματα στο μάτι και σε άλλα μέρη του κεφαλιού της, πιθανόν από γροθιά, ενώ ο ιατροδικαστής εντόπισε κακώσεις στα χέρια, τα πόδια και την πλάτη, τα οποία τα τοποθετεί χρονικά πριν πέσει στη θάλασσα και όχι από την πτώση της στα βράχια.

Θα επικαλεστεί ψυχική νόσο ο 30χρονος
Την ίδια στιγμή ο συνήγορος υπεράσπισης του 30χρονου, Γιάννης Βλάχος, αναφερόμενος στην επικοινωνία με τον πελάτη του δήλωσε πως για να υπάρξει ειλικρινής μετάνοια από την πλευρά του χρειάζεται να έχει πλήρη συνείδηση, κάτι που δε συμβαίνει.

Μίλησε ακόμα για ψυχική νόσο που έχει εμφανιστεί εδώ και καιρό και σημείωσε πως υπάρχουν τα απαραίτητα έγγραφα και διάγνωση από ειδικούς που την αποδεικνύει, την οποία και θα προσκομίσουν στις αρμόδιες αρχές.

«Έχει σοβαρό ψυχικό πρόβλημα. Του είχε δοθεί για πολλά χρόνια φαρμακευτική αγωγή, η οποία το τελευταίο διάστημα είχε διακοπεί αυτοβούλως», τόνισε.

Μένει να αποδειχθεί ότι όντως υπάρχουν αυτά τα έγγραφα και ποια είναι η διάγνωση των ειδικών.

«Απόλυτα συνειδητοποιημένος ο δράστης», λέει από την πλευρά του ο Αλέξης Κούγιας, συνηγόρος της οικογένειας της Γαρυφαλλιάς.

Οι αστυνομικοί που μίλησαν με τον καθ’ ομολογίαν δράστη, ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι «το μυαλό του είναι κλειδωμένο» και δεν έχει περιγράψει λεπτομέρειες για τη δολοφονία, ωστόσο εκτιμούν πως μόλις συνειδητοποιήσει τι έχει γίνει θα ανακαλέσει τα πάντα στη μνήμη του.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button