Τοπικά Νέα

“Φρένο” για το ΣΔΙΤ των απορριμμάτων Πελοποννήσου

Μία ακόμα απόφαση από το Ειρηνοδικείο Τριπόλεως βάζει φρένο στο έργο “Ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ”. Σύμφωνα με ενημέρωση από το δικηγορικό γραφείο του Τάκη Γατσόπουλου το δικαστήριο με απόφασή του που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή 3-8-2018 μετά από αίτηση λήψεως ασφαλιστικών μέτρων των αδελφών Θεμ. Πολλάλη κατά της “Περιβαλλοντική Πελοποννήσου Μονοπρόσωπη Α.Ε.”, με μοναδικό μέτοχο την “ΤΕΡΝΑ ΑΒΕΤΕ”, για την προστασία δύο ακινήτων τους εκτάσεως 14,9 και 16,4 στρεμμάτων που βρίσκονται στην Παλαιόχουνη και στη χωροθετημένη περιοχή για την εκτέλεση του έργου, απαγόρευσε στην προαναφερόμενη εταιρεία όχι μόνο την περίφραξη των επίδικων ακινήτων και οποιαδήποτε επέμβαση, αλλά και την είσοδό της με μηχανοκίνητο μέσο σε αυτά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: «Στις 3-8-2018 (Παρασκευή) δημοσιεύθηκε η με αριθμό 280/3-8-2018 απόφαση του Ειρηνοδικείου Τριπόλεως επί της με αριθμό κατάθεσης 194/8-6-2018 αίτησης λήψεως ασφαλιστικών μέτρων των αδελφών: 1)Δημητρίου 2) Ιωάννη, 3)Αικατερίνης και 4) Σοφίας Πολλάλη του Θεμιστοκλή και της Μαρίας, κατά της ανώνυμης εταιρείας «Περιβαλλοντική Πελοποννήσου Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία» με μοναδικό μέτοχο την «ΤΕΡΝΑ ΑΒΕΤΕ» για την προστασία δύο ακινήτων τους εκτάσεως 14.914,23 και 16.431,87 τ.μ. που βρίσκονται στην Παλαιόχουνη και στη χωροθετημένη περιοχή για την εκτέλεση του έργου «Ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ».

Το Ειρηνοδικείο Τριπόλεως μετά από ολοήμερη ακροαματική διαδικασία και θεώρηση (αυτοψία) των επιδίκων, με υποδειγματική βάσανο τόσο των νομικών θεμάτων όσο και των αποδεικτικών μέσων, έκρινε στο είκοσι δύο (22) σελίδων κείμενο της απόφασής του, ότι οι ισχυρισμοί της πιο πάνω εταιρείας δια του «μάρτυρος» που εκείνη πρότεινε, επιτηδείου ξεναγού της στην περιοχή Αδαμαντίου Σιαμπή, περί κτήσεως κυριότητάς της στα πιο πάνω ακίνητα με τα επίμαχα συμβόλαια-απάτες «δεν ανταποκρίνονται στην κοινή λογική και είναι εντελώς προσχηματικοί και προδήλως αναληθείς»…

Με τα πιο πάνω δεδομένα το Δικαστήριο με απειλή για κάθε μία παραβίασή της απόφασής του, χρηματικής ποινής 40.000€ και προσωπικής κράτησης 2 μηνών του νομίμου εκπροσώπου της, απαγόρευσε στην πιο πάνω εταιρεία όχι μόνο την περίφραξη των επίδικων ακινήτων και οποιαδήποτε επέμβαση αλλά και την είσοδό της με μηχανοκίνητο μέσο σε αυτά, ενώ παράλληλα την καταδίκασε στη δικαστική δαπάνη των αιτούντων».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button