Τοπικά Νέα

Φυλάκιση σε αλλοδαπό που προσπάθησε να βγάλει παράνομα από το αεροδρόμιο μητέρα με ανήλικα

Για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα χωρίς την επιβαρυντική περίσταση της κερδοσκοπίας καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας αλλοδαπός που το 2016 επιχείρησε να επιβιβάσει παράνομα σε πτήση για τη Γερμανία μητέρα με τρία ανήλικα παιδιά.
Ο αστυνομικός που κατέθεσε είπε πως ήταν υπηρεσία στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, όταν έφτασε για έλεγχο μια οικογένεια. Πατέρας (που ήταν ο κατηγορούμενος), μητέρα και τρία ανήλικα παιδιά.
Από τον έλεγχο διαπίστωσε ότι τα διαβατήρια ήταν γνήσια, αλλά αυτό της γυναίκας και των τριών παιδιών ανήκαν σε άλλα πρόσωπα και συγκεκριμένα στην πραγματική γυναίκα και τα παιδιά του κατηγορούμενου.
Ο αστυνομικός είπε ότι ο κατηγορούμενος ήταν συνεργάσιμος, ενώ του ανέφερε ότι θα έπαιρνε 800 ευρώ, όταν η γυναίκα και τα παιδιά θα έφταναν στην Γερμανία. Αυτός μένει μόνιμα στην Ελλάδα και εργάζεται, ενώ είχε γνωρίσει τη γυναίκα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση στην Αττική, όταν είχε πάει να ανανεώσει την άδειά του και αποφάσισε να την βοηθήσει να φύγει από τη χώρα.
Ο κατηγορούμενος δεν παρευρέθη χθες στην εκδίκαση της υπόθεσης, όμως το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και τον καταδίκασε σε φυλάκιση 15 μηνών με 3ετή αναστολή. Πρωτόδικα είχε καταδικασθεί σε φυλάκιση 3 ετών.
Β.Β.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button