Τοπικά Νέα

Φυσικό αέριο: Ο χάρτης με τις περιοχές που σκανάρονται για κοιτάσματα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι σεισμικές έρευνες σε θαλάσσιες περιοχές του Ιονίου και της Κρήτης για τον εντοπισμό πιθανών κοιτασμάτων φυσικού αερίου.

Ειδικότερα, η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων (ΕΔΕΥΕΠ) ανάρτησε στο LinkedIn έναν χάρτη, στον οποίο φαίνονται τα blocks όπου βρίσκονται σεισμογραφικά σκάφη για τη λήψη δεδομένων από τις εν λόγω περιοχές.

Όπως αναφέρει η ΕΔΕΥΕΠ «γιορτάζουμε την ολοκλήρωση ενός άλλου κρίσιμου ορόσημου για την προώθηση του εθνικού προγράμματος εξερεύνησης αερίου της Ελλάδας! Συγχαρητήρια στην Energean και την PGS για την επιτυχή ολοκλήρωση των τρισδιάστατων σεισμικών ερευνών στο Βόρειο Ιόνιο «Block 2».

«Συνολικά βρίσκονται έξι σεισμικές έρευνες σε ένα χρόνο. Πρόκειται για ένα εθνικό ρεκόρ στο ιστορικό των εξερευνήσεων στη χώρα μας», αναφέρει.

Ο χάρτης με τις περιοχές όπου γίνονται σεισμικές έρευνες για φυσικό αέριο

«Κατά τη διάρκεια όλων αυτών των ερευνών, το προσωπικό της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων βρίσκεται στα σεισμικά πλοία, συνεργαζόμενο με τις ομάδες έρευνας για να διασφαλίσει ότι οι εργασίες ακολουθούν τα Περιβαλλοντικά Σχέδια Δράσης και διεξάγονται σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας και περιβάλλοντος», προσθέτει η ΕΔΕΥΕΠ και καταλήγει:

«Τα αποτελέσματα θα βοηθήσουν στον εντοπισμό κοιτασμάτων φυσικού αερίου που μπορούν να συμβάλουν στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής ασφάλειας εφοδιασμού σε μια κρίσιμη στιγμή και να συνεισφέρουν πολύτιμους πόρους στο ενεργειακό μείγμα της Ελλάδας και στις προσπάθειες για επιτάχυνση της μετάβασης στην πράσινη ενέργεια».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button