Πελοπόννησος

Φωτιά στην Ηλεία: 112 στους κατοίκους του Λάτα για εκκένωση

Αναζωπυρώσεις σημειώνονται, λόγω των ισχυρών ανέμων, στην φωτιά που καίει στην Ηλεία και συγκεκριμένα κοντά στις περιοχές Βάλμη και Λάτα.

Οι επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή, προσπαθούν να περιορίσουν αυτές τις αναζωπυρώσεις, ώστε να μην δημιουργηθούν νέα πύρινα μέτωπα.

Το απόγευμα της Δευτέρας (4/7) απεστάλη μήνυμα από το «112» στους κατοίκους του χωριού Λάτας, για προληπτική απομάκρυνση από την περιοχή. Συγκεκριμένα, το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στον Λάτα, εκκενώστε τώρα προς Εφύρα. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Οδηγίες αυτοπροστασίας ΕΔΩ.

ΦΩΤΙΑ

Βάλμη: Κρανίου τόπος η περιοχή (vid)

Αναζωπύρωση υπάρχει σε εξέλιξη αυτή την ώρα στην περιοχή της Βάλμης. Σε ζώνη δάσους που δεν είχε καεί χθες, υπήρξε επέκταση της πυρκαγιάς λόγω αναζωπύρωσης και αυτή την ώρα επιχειρούν αεροσκάφη Canadair και ελικόπτερο Erickson.

Παράλληλα επιχειρούν στο σημείο και οι επίγειες δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή από χθες.

 

 

Εν τω μεταξύ, οι εικόνες που καταγράφει ο φακός του ilialive.gr σήμερα από το πρωί στην περιοχή της Βάλμης είναι πως έχει μετατραπεί σε κρανού τόπο.

Παντού μαυρίλα, καταστροφές σε καλλιέργειες, ελιοστάσια, μελίσσια, σταύλους.

ΦΩΤΙΑ

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button