Κόσμος

Χαμός στα Σκόπια: Γιόρτασαν την Ημέρα της Πολεμικής Αεροπορίας τους με πτήσεις ελληνικών F-16

Εντονες αντιδράσεις προκάλεσε στη Βόρεια Μακεδονία ο γιορτασμός της Ημέρας της Πολεμικής Αεροπορίας της χώρας με… ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη F-16.

«Ντροπή και κρίμα»

«Το να γιορτάζουμε την Ημέρα της Πολεμικής Αεροπορίας στη Μακεδονία με πτήσεις αεροσκαφών άλλης χώρας (επειδή δεν έχει η δική μας!) είναι ντροπή και κρίμα για το κράτος, για τον στρατό και για ολόκληρο το έθνος» έγραψε σε μήνυμά του ο καθηγητής Αλεξάνταρ Νάσεφ.

Και έκλεισε το μήνυμά του με «υστερόγραφο», δίνοντας «Συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη της πτέρυγας της Πολεμικής Αεροπορίας για την Ημέρα της Μονάδας».

 

Η ανάρτηση του καθηγητή έγινε μετά το μήνυμα της υπουργού Αμυνας της Βόρειας Μακεδονίας Ραντμίλα Σεκερίνσκα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την «Ημέρα της Πολεμικής Αεροπορίας, μιας μονάδας που αναπτύσσεται συνεχώς από το 1992. Σήμερα είναι μια μονάδα χώρας μέλους του ΝΑΤΟ που καλύπτει τον εναέριο χώρο σε ολόκληρη την επικράτεια της Βόρειας Μακεδονίας σε συνεργασία με τις χώρες μέλη της Συμμαχίας».

 

Προαναγγέλλοντας την τελετή, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Μακεδονίας MIA έκανε λόγο για «επίδειξη πτήσεων από την Αεροπορία του Στρατού (σ.σ.: ελικόπτερα) καθώς και αεροσκαφών F-16 που πραγματοποιούν τακτικές αεροπορικές περιπολίες του ΝΑΤΟ στην επικράτειά μας» χωρίς να αναφέρει την εθνικότητα των F-16.

Πηγή: mia.mk, expres.mk, echedoros-a.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button