Αθλητικά

Χαμός στον ΠΑΟ – Απρόσμενη κίνηση της κυβέρνησης, τι θα κάνει ο Γιαννακόπουλος – Θα γίνει… ΑΕΚ;

Πολύ δύσκολη είναι η κατάσταση στον Παναθηναϊκό, καθώς η ομάδα κινδυνεύει άμεσα με υποβιβασμό, μετά και τη χθεσινή απόφαση στο Δ.Σ. της Super League, όπου δεν έγινε δεκτή η πρόταση της ΑΕΚ να μην «πέφτουν» οι ομάδες που δεν καταθέτουν πλήρη φάκελο για να εξασφαλίσουν την αδειοδότησή τους.

Πλέον, ο χρόνος πιέζει ασφυχτικά τους «πράσινους», καθώς με τη σημερινή μέρα, απομένουν μόλις τέσσερις ημέρες για να τακτοποιηθούν οι εκκρεμότητες απέναντι σε δεκάδες πιστωτές. Αναλογικά θα πρέπει το Τριφύλλι από σήμερα να έρχεται σε συμφωνία με πάνω 20 πιστωτές τη μέρα, κάτι που μοιάζει πρακτικά αδύνατο, εκτός κι αν καταφέρουν οι «πράσινοι» να πάρουν παράταση.

Πάντως, από τη στιγμή που η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εξέδωσε χθες ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία δεν τίθεται θέμα υποβιβασμού της ομάδας, υπάρχει η εκτίμηση ότι ο Γιάννης Αλαφούζος θα προλάβει να κάνει ό,τι χρειάζεται για αποφευχθεί το… μοιραίο.

Την ίδια στιγμή, που οι «πράσινοι» φαίνεται πως έχουν στο πλευρό τους έναν απροσδόκητο «σύμμαχο», την ίδια την κυβέρνηση, η οποία δεν επιθυμεί, για επικοινωνιακούς και πολιτικούς λόγους, ένας μεγάλος σύλλογος να υποβιβαστεί για πρώτη φορά στη ιστορία του. Γι’ αυτό υπάρχει η αίσθηση ότι ο Γιώργος Βασιλειάδης θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να «βοηθήσει» τον Παναθηναϊκό και κάπως έτσι φαίνεται πως προέκυψε η προσφυγή του Τριφυλλιού στην ΕΠΟ, προκειμένου η ομοσπονδία να βρει τη «φόρμουλα» που θα «σώσει» τελικά τους «πράσινους».

Παράλληλα, μοιάζει αδύνατον το σενάριο που κυκλοφόρησε και έκανε λόγο για «δανειοδότηση» του Δημήτρη Γιαννακόπουλου προς την ΠΑΕ αυτή τη δύσκολη περίοδο. Το αφεντικό της μπασκετικής ομάδας, όμως, δε φαίνεται να έχει καμία τέτοια πρόθεση, καθώς αναμένει από τη νυν διοίκηση να φανεί τυπική στις υποχρεώσεις της και να μη διακινδυνεύσει να βάλει την ομάδα σε περιπέτειες. Αυτό είναι, άλλωστε, και το «μήνυμα» που περνάει προς την ΠΑΕ ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, μέσω του σημερινού πρωτοσέλιδου της εφημερίδας «Πράσινης».

Στο μεταξύ, δεν είναι λίγοι αυτοί που μετά τις χθεσινές εξελίξεις θεωρούν ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να γίνει… ΑΕΚ και κάνουν λόγο για déjà vu, εκτιμώντας πως το Τριφύλλι μπορεί να έχει την τύχη της Ένωσης και να υποβιβαστεί. Αν και στην περίπτωση των «πράσινων» φαίνεται πως υπάρχει η πρόθεση από τους πάντες, ακόμα και από τους παραδοσιακούς «εχθρούς» (Ολυμπιακός και ΑΕΚ ψήφισαν χθες υπέρ της πρότασης για τη σωτηρία του Τριφυλλιού), προκειμένου να αποφευχθεί το εφιαλτικό σενάριο για την ιστορική ομάδα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button