Τοπικά Νέα

Χαρίτσης: “Πακέτο” το Καλό Νερό – Τσακώνα & Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Δέσμευση για τα Δίκτυα Φράγματος Φιλιατρινού ποταμού

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής επίσκεψης του κ. Χαρίτση στην Κυπαρισσία μιλώντας στα τοπικά μέσα αναφέρθηκε στα Δίκτυα του Φιλιατρινού Φράγματος, τονίζοντας πως αποτελεί δέσμευση της κυβέρνησης η ολοκλήρωση του έργου. Αναφορά έγινε και για το δρόμο Καλό Νερό – Τσακώνα και το Καλαμάτα – Ριζόμυλος.

«Για μας σημαντικά είναι τα ζητήματα των υποδομών, άρα εκεί, το Φράγμα των Φιλιατρών, είναι η μεγάλη εκκρεμότητα. Η ενημέρωση που έχω κι απ’ το αρμόδιο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είναι ότι θα προχωρήσει πολύ γρήγορα αυτή η ιστορία», υπογράμμισε ο υφυπουργός Οικονομίας, προσθέτοντας πως «αποτελεί και εξαγγελία του πρωθυπουργού και δέσμευση όλων μας ότι θα προχωρήσει πολύ γρήγορα η ολοκλήρωση της χρηματοδότησης των δικτύων για να ολοκληρωθεί αυτό το πολύ σημαντικό έργο για όλη την περιοχή, για να δώσει ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στην παραγωγή»

Όσον αφορά το δρόμο Καλό Νερό – Τσακώνα και Καλαμάτα – Ριζόμυλος ο κ. Χαρίτσης σημείωσε ότι, «υπάρχουν δύο σημαντικές εκκρεμότητες, ο δρόμος Καλαμάτα – Ριζόμυλος και το σκέλος Καλό Νερό – Τσακώνα, το οποίο όλοι γνωρίζουμε πώς είχε απενταχθεί απ’ τον αρχικό σχεδιασμό για την Ολυμπία Οδό. Για το Καλό Νερό – Τσακώνα γνωρίζουμε ότι έχει προχωρήσει μελετητικά η ωριμότητα του έργου. Έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες. Για το Καλαμάτα – Ριζόμυλος, εκεί που βεβαίως τα πράγματα είναι πιο σύνθετα κι είναι πολύ δύσκολα, είναι ένα έργο το οποίο απασχολεί όλη την περιοχή εδώ και τριάντα χρόνια, έχει γίνει μια προσπάθεια σε τρία μέτωπα: Κατ’ αρχάς το αδειοδοτικό, πριν από λίγες μέρες βγήκε και η απόφαση για την προκαταρκτική περιβαλλοντική μελέτη. Αυτό ήταν ένα θετικό βήμα. Προχωράει, αυτές τις μέρες απ’ το υπουργείο Περιβάλλοντος, όπως ενημερώθηκα, η διαδικασία για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Το δεύτερο κομμάτι είναι βεβαίως το μελετητικό, το υπουργείο Υποδομών. Το παρακολουθούμε στενά, από το υπουργείο Υποδομών έχουμε ενημέρωση ότι προχωράει η ολοκλήρωση των μελετών για να μπορέσουμε πολύ σύντομα, σε λίγους μήνες, να προχωρήσει η δημοπράτηση». Ο αναπληρωτής υπουργός είπε πως, «εμείς, ως υπουργείο Οικονομίας, αυτό το οποίο έχουμε αναλάβει, που είναι το κομμάτι της χρηματοδότησης, το έχουμε ολοκληρώσει, το έχουμε φέρει σε πέρας. Έχουμε συμφωνήσει με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για τη χρηματοδότηση του έργου και μάλιστα για τη χρηματοδότηση και των δύο έργων, “πακέτο”, του Καλαμάτα – Ριζόμυλος και του Καλό Νερό – Τσακώνα».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button