Πολιτική

Χαρίτσης: «Σε αντίθεση με όλη την Ευρώπη, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρνείται να ενισχύσει το ΕΣΥ και να στηρίξει την οικονομία με ζεστό χρήμα»

«Σε αντίθεση με όλη την Ευρώπη, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρνείται να ενισχύσει το ΕΣΥ και να στηρίξει την οικονομία με ζεστό χρήμα». Αυτό υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ρ/στ  «Θέμα Radio» και στον Γιάννη Αντύπα.

Πιο αναλυτικά όσα είπε ο Μεσσήνιος βουλευτής: 

«Η στήριξη του συστήματος υγείας πρέπει να είναι το πρώτο μέλημα όλων στην πρωτοφανή κρίση που βιώνουμε» δήλωσε ο βουλευτής Μεσσηνίας  και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, στον ρ/στ «Alpha 98.9», αντιπαραβάλλοντας ότι «η κυβέρνηση δεν προχωρά ούτε στην ενίσχυση του ΕΣΥ ούτε στην στήριξη της οικονομίας» παρόλο που «διαθέτει συγκεκριμένες δυνατότητες. Δεν ισχύουν οι στόχοι για πρωτογενή πλεονάσματα, 20 δισ. από το μαξιλάρι ασφαλείας μπορούν να διατεθούν για την στήριξη της υγείας και της οικονομίας, ενώ σημαντικοί ευρωπαϊκοί πόροι μπορούν να αξιοποιηθούν άμεσα και χωρίς επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού». «Η ίδια η Ευρώπη μας λέει, δαπανείστε όσα χρειάζεστε» σχολίασε χαρακτηριστικά.

«Η κυβέρνηση ξεκίνησε να μιλά για παροδική ύφεση και κάθε δίμηνο αναθεωρεί τις προβλέψεις της επi τα χείρω» υπενθύμισε ο Αλ. Χαρίτσης. «Παρόλο όμως που στο προσχέδιο του προϋπολογισμού εκτιμούν διψήφια ύφεση για το 2020 και αναιμική ανάπτυξη για το 2021 και παρά το γεγονός ότι η οικονομία μας πρόσφατα βγήκε από μια δεκαετή κρίση, δεν την στηρίζουν με ζεστό χρήμα όπως γίνεται σε όλη την Ευρώπη».

«Αξιοποιώντας τις θυσίες των Ελλήνων πολιτών καταφέραμε να νοικοκυρέψουμε τα δημόσια οικονομικά και να δημιουργήσουμε το απόθεμα των 37 δισ. ακριβώς για τέτοιες περιστάσεις» επισήμανε ο βουλευτής. «Αυτές τις δυνατότητες πρέπει να τις αξιοποιήσει τώρα η κυβέρνηση» πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι «με την πολιτική τους οδηγούν σε κατάρρευση και τα έσοδα του κράτους, όπου ήδη έχει δημιουργηθεί «τρύπα» 10 δισ. ευρώ».

«Αν η κυβέρνηση δεν πάρει ουσιαστικά μέτρα τώρα αλλά περιμένει να μπούμε βαθύτερα στην ύφεση, θα καταλήξει να ζητήσει ξανά θυσίες από τον ελληνικό λαό» τόνισε ο Αλ. Χαρίτσης. «Οι δαπάνες του σήμερα δεν είναι οι φόροι του αύριο, όπως υποστηρίζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, αλλά επένδυση για το μέλλον της κοινωνίας μας».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button