Τοπικά Νέα

Χαρίτσης: 88,6 εκατ. στους ΟΤΑ για δίκτυα ύδρευσης – Δικαιούχοι 3 δήμοι της Μεσσηνίας… η Τριφυλία “εκτός”!

Την στιγμή που το κράτος «μοιράζει» λεφτά σε δήμους για σημαντικά έργα… η Τριφυλία απλά «κοιτάζει»…

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της αξιολόγησης και της εξέτασης των ενστάσεων για την δράση  «Αναβάθμιση δικτύων ύδρευσης και περιορισμός διαρροών».

Επιλέχθηκαν οι 71 προτάσεις από Δήμους ολόκληρης της Ελλάδας με την υψηλότερη βαθμολογία και συνολικό προϋπολογισμό 88.6 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, πρόσφατα ο  Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, ενέκρινε την αύξηση της χρηματοδότησης του προγράμματος κατά 58 εκατ. ευρώ. Με την αύξηση αυτή, η συνολική χρηματοδότηση του προγράμματος ανήλθε στα 88.6 εκατ. ευρώ και ικανοποιεί το σύνολο των ώριμων προτάσεων οι οποίες κατατέθηκαν από Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης και  ΟΤΑ Α΄ βαθμού.

Στρατηγικός στόχος του προγράμματος του ΕΣΠΑ 2014-2020 είναι η διασφάλιση της ορθολογικής διαχείρισης των υδατικών πόρων της χώρας καθώς και η βελτίωση της ποιότητας και της επάρκειας των αποθεμάτων με ταυτόχρονη μείωση των διαρροών.

Ανάμεσα στους 71 δικαιούχους βρίσκεται η ΔΕΥΑ Καλαμάτας, ο Δήμος Πύλου – Νέστορος και ο Δήμος Μεσσήνης.

Σχετικά Άρθρα

5 Σχόλια

  1. Είπαμε, εμείς δεν προλαβαίνουμε βγάζουμε φωτογραφίες για facebook!!! Έχουμε πολιτιστικό «πλιάτσικο» και πολιτισμικό σοκ… σταματήστε να παραπονιέστε!!

  2. Πέτρο έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό που λες! Όμως για πες μου αλήθεια, αυτά τα γράφεις μέσα από το «μαντρί» ή εκτός?

  3. θέλει κ άλλη πενταετία για να φανεί το έργο του. Μη μασάτε, όλοι την επόμενη φορά ψήφο στον ανύπαρκτο, γιατί απλά δεν είναι (βλέπε Καφαντάρης & Νίκας) ΣΥΡΙΖΑ…Σιγά μη μας πάρουν το κάστρο οι άπλυτοι Συριζαίοι. Περαστικά ΜΑΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button