Πελοπόννησος

Χιλιάδες οι υπογραφές για να ξεκινήσει άμεσα η Πατρών Πύργου

Με ψήφισμα που υπογράφουν 10.254 πολίτες της Δυτικής Ελλάδας και ευρύτερα, απαιτούν να ξεκινήσει τώρα η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα.

Το ψήφισμα απεστάλη στον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή, τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, στις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου, στους βουλευτές, τους δήμους και τα Επιμελητήρια Αχαΐας, Ηλείας και Μεσσηνίας.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι “με μια εκπληκτική, μαζική και «βροντερή» συμπαράταξη 10.254 πολίτες υπέγραψαν ψήφισμα (μέχρι τις 24.00 της 19/1/2020) σε μια πρωτοφανή (ως προς το μέγα πλήθος των υπογραφόντων) συμμετοχή, συμμετοχή που ποτέ στο παρελθόν δεν έχει υπάρξει! 10.254 απαιτούν να ξεκινήσει τώρα η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα, με την υπογραφή τους στο διαδικτυακό ψήφισμα «Να ξεκινήσει τώρα η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα» στον ιστότοπο Avaaz. Οι χιλιάδες των πολιτών ένωσαν τις φωνές τους, με την υπογραφή τους για κατασκευαστεί επιτέλους νέος ασφαλής αυτοκινητόδρομος. Μπορεί να πήρε την πρωτοβουλία ένας, αλλά το ένας έγιναν χιλιάδες και τα εγώ μετατράπηκαν σε εμείς, σε ένα ποτάμι απαιτήσεων από 10.254. Εμείς… που δεν μπορεί να αποσιωπηθεί (όπως κάνουν ορισμένα μέσα ενημέρωσής), δεν μπορεί να μην εφαρμοστεί από την κυβέρνηση (που έχει την ευθύνη υλοποίησης της κατασκευής του αυτοκινητόδρομου), δεν μπορεί παρά να κινητοποιήσει τους φορείς των πέντε νομών της περιοχής (Ηλείας, Αχαΐας, Μεσσηνίας, Ζακύνθου και Κεφαλλονιάς), τις τρεις Περιφέρειες (Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων), του δήμους, τα Επιμελητήρια και τις συνδικαλιστικές, επιστημονικές και επαγγελματικές συλλογικότητες. Δεν μπορεί παρά να αποτελέσει πανίσχυρο επιχείρημα προς την κυβέρνηση! 10.254 υπογραφές ενώθηκαν σε έξι μόνο μέρες και είναι συγκεντρωμένες σε 248 σελίδες, απαιτούν από την κυβέρνηση (που θα της επιδοθεί ψήφισμα και οι υπογραφές αναλυτικά όπως και σε όλα τα μέσα και τους φορείς…), στην οποία απευθύνεται το ψήφισμα, να ξεκινήσει τώρα χωρίς καθυστερήσεις η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα. Καμία αναβολή δεν είναι ανεκτή! Οχι άλλοι νεκροί!”.

Το ψήφισμα με τις 10.254 υπογραφές σημειώνει: “Να ξεκινήσει τώρα η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα. Να ξεκινήσει τώρα η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου και να ολοκληρωθεί άμεσα (εντός διετίας). 130 νεκροί την τελευταία 10ετία στον δρόμο Πάτρα – Πύργος και άλλοι 70 νεκροί στους δρόμους Πύργος – Κυπαρισσία και Πύργος – Ολυμπία! Σύνολο 200 νεκροί! Οι τραυματίες πάνω από 4.000. Μετά  από τόσες αναβολές και καθυστερήσεις η Ηλεία, η Αχαΐα, η Μεσσηνία, η Ζάκυνθος και η Κεφαλλονιά απαιτούν εδώ και τώρα να ξεκινήσει η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα και Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας! Είναι… της  ζωής (μας) ή του θανάτου (μας)!”. Επισημαίνεται πως “με τη διαδικτυακή διαμαρτυρία – ψήφισμα βοηθάμε να καταστεί έντονη η απαίτηση για νέο αυτοκινητόδρομο, αλλά το θέμα θα κριθεί αποφασιστικά από την παρουσία του λαού στους δρόμους! Η διαδικτυακή διαμαρτυρία, συλλογή υπογραφών, ψήφισμα θα συνεχιστεί μέχρι να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής στο σύνολο του αυτοκινητοδρόμου…”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button