Τοπικά ΝέαΦιλιατρά

Χρονιά βραβεύσεων για το Σύλλογο Φιλοπρόοδων Φιλιατρών [εικόνες]

ΔΥΟ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

Το Σάββατο 25/1/2020 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση  για την «Κοπή της Πρωτοχρονιάτικη Πίτας» της Ομοσπονδίας Συλλόγων – Συνδέσμων Τριφυλίας, στην Αθήνα στο HOTEL STANLEY. Στη φετινή εκδήλωση για πρώτη φορά η Ομοσπονδία ξεκίνησε το θεσμό της βράβευσης Συλλόγων επιλέγοντας να βραβεύσει το Σύλλογο Φιλοπροόδων Φιλιατρών.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Μητροπολίτης Τριφυλίας κ. Χρυσόστομος οι βουλευτές κύριοι Γιάννης  Λαμπρόπουλος και Θοδωρής Ρουσσόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Δημόπουλος, ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Γιώργος Λεβεντάκης. Την Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσώπησε ο σύμβουλος κ. Άγγελος Χρονάς. Παραβρέθηκαν ακόμα ο καθηγητής Αρχαιολογίας κ. Μανόλης   Κορρές,  ο πρώην δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, ο καθηγητής του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Αθανάσιος Ζέρβας, ο πρόεδρος του Μανιατάκειου ιδρύματος κ. Δημήτρης Μανιατάκης, ο πρόεδρος της Αδελφότητας των εν Αθήναις Φιλιατρινών κ. Στάθης Χαράλος, ο γραμματέας της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας κ. Παναγιώτης Μπαζίγος, ο ιδρυτής του Μουσείου Ηλιόπουλου κ. Αντώνης Ηλιόπουλος, ο λογοτέχνης κ. Στάθης Παρασκευόπουλος, πολλοί πρόεδροι και μέλη συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Για την 93 ιστορική διαδρομή του Συλλόγου Φιλοπροόδων μίλησαν ο πρώην δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κώστας Κόλλιας, ο καθηγητής Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Αθανάσιος Ζέρβας και ο
πρόεδρος της Αδελφότητας των εν Αθήναις Φιλιατρινών κ. Στάθης Χαρτάλος. Τελειώνοντας την ομιλία του ο κ. Ζέρβας ανακοίνωσε τη δωρεά ενός κλασσικού πιάνου για συναυλιακές δραστηριότητες και ρεσιτάλ πιάνου από το Ωδείο Αθηνών. Ενός πιάνου με ιστορική αξία αφού σε αυτό έχουν παίξει και διδάξει διακεκριμένες ιστορικές προσωπικότητες.

Πριν την παραλαβή της πλακέτας, ευχαριστώντας τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Παναγιώτη Λούτο για την τιμή της βράβευσης, η πρόεδρος του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών, κ. Βιβή Παντελάκη είπε: «Απόψε επιβραβεύετε τις προσπάθειες πολλών ανθρώπων που για 93 χρόνια παρέμειναν αφοσιωμένοι στο όραμα των ιδρυτών του Συλλόγου, εμπνεύστηκαν από τις άοκνες προσπάθειες όσων τον υπηρέτησαν στο παρελθόν και παρέμειναν αφοσιωμένοι, ακούραστοι και ανιδιοτελείς εργάτες στην επιθυμία και στο στόχο να βελτιώσουν τις συνθήκες στον τόπο που ζουν. …….

Το πιο σημαντικότερο μέρος των δράσεων μας είναι αυτό που έχει να κάνει με τα παιδιά. Είναι μια συνειδητή προτεραιότητα γιατί ζούμε σε μια πόλη που τα παιδιά της έχουν λιγότερες  ευκαιρίες για εμπειρίες και ακόμα λιγότερες δυνατότητες για έκφραση…..

Με τεράστια επιμονή και κόπο προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε τη λειτουργία του χώρου, όργανα, στολές, δασκάλους.  Και πιστέψτε με δεν είναι εύκολο γιατί δεν υπάρχει μια σταθερή πηγή χρηματοδότησης. Η ίδια η λειτουργία και η ύπαρξη του Συλλόγου δεν είναι δεδομένη αλλά παραμένει ένας διαρκής αγώνας. ……. Για μας δεν υπάρχει εργασία που δεν μπορούμε να κάνουμε για να λειτουργήσουμε. Δεν μπορώ να πω ότι δεν υπήρξαν στιγμές που γονατίσαμε από κούραση, ότι δεν απογοητευτήκαμε και είπαμε μέχρι εδώ ήταν…… Αρκούσε όμως το βλέμμα της ικανοποίησης ενός παιδιού  που παίζει μουσική, τα πρώτα βήματα ενός εξάχρονου στο χορό, μια επιτυχημένη εκδήλωση ή η σκέψη του πόσο έχουν κοπιάσει όλοι οι προηγούμενοι στα Δ.Σ. για να πούμε «δε γίνεται, δεν έχουμε δικαίωμα να τα παρατήσουμε. Αυτός ο Σύλλογος είναι ένα χρέος που δεν εξοφλείται….».

Αυτό βραβεύετε απόψε κ. Πρόεδρε περήφανους και ταπεινούς εργάτες κι ένα έργο που είναι έργο μιας ολόκληρης κοινωνίας, τιμημένο από την Ακαδημία Αθηνών, ευλογημένο από την εκκλησία που φροντίζουμε, ένα έργο που πρέπει να έχει ένα πλούσιο παρελθόν, ένα δημιουργικό παρόν κι ένα μέλλον, χρήσιμο και απαραίτητο που όλοι μας πρέπει να συνεργαστούμε για να το έχει».

Ο Σύλλογος Φιλοπροόδων εκπροσωπήθηκε στην εκδήλωση από την πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ., και τον επί σειρά ετών πρώην πρόεδρο κ. Χαράλαμπο Παγάνη. Επίσης η φιλαρμονική του Συλλόγου έδωσε συναυλία και δύο χορευτικά τμήματα ενηλίκων και παιδιών χόρεψαν χορούς της Μεσσηνίας και της Κύθνου.

Η δεύτερη βράβευση του Συλλόγου έγινε από τον Εμπορικό Σύλλογο Φιλιατρών την Κυριακή 26/1/2020 στην εκδήλωση της «Κοπής της Πρωτοχρονιάτικη Πίτας» του στο κέντρο «Ο Γρηγόρης» στην Αγία Κυριακή.

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 

 

ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

 

 

ΚΩΤΣΑΚΗ ΜΑΡΘΑ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button