Αθλητικά

Χρυσάφι στα πόδια τους: Οι 10 ποδοσφαιριστές για τους οποίους ξοδεύτηκαν τα περισσότερα χρήματα [λίστα]

Ολοι τους σπουδαίοι εν ενεργεία ποδοσφαιριστές και μεγάλα ονόματα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Παίκτες που προσελκύουν τον κόσμο και τα… χρήματα. Από τον πρώτο μέχρι και τον 10ο, στην σχετική κατάταξη της ιταλικής εφημερίδας «Gazzetta dello Sport» για τους ποδοσφαιριστές για τους οποίους ξοδεύτηκαν τα περισσότερα χρήματα. Δηλαδή, συνολικά τα χρήματα που δόθηκαν για μεταγραφές στην καριέρα τους μέχρι στιγμής. Και στην κορυφή φιγουράρουν οι Νεϊμάρ και Κριστιάνο Ρονάλντο με δαπανηρές μετακινήσεις σε Μπαρτσελόνα-Παρί Ζερμέν και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Ρεάλ Μαδρίτης-Γιουβέντους αντίστοιχα.

O Νεϊμάρ μεγάλωσε στη Σάντος, ομάδα στην οποία έπαιξε από το 2003 ως το 2009. Μετά, το 2013, πήγε στη Μπαρτσελόνα, η οποία έδωσε σχεδόν 90 εκατ. ευρώ (32 στη Σάντος και 50 στην οικογένεια του, με τα 10 να είναι προκαταβολή). Η συνέχεια ήταν ακόμη καλύτερη με την ομάδα της Βαρκελώνης να βάζει στο συμβόλαιο ρήτρα αποδέσμευσης ύψους 222 εκατ. ευρώ. Μια ρήτρα την οποία πλήρωσε το καλοκαίρι του 2017 η Παρί Σεν Ζερμέν με τους Αραβες στη διοίκηση της και τον έκανε… Παριζιάνο. Συνολικά για τα… πόδια του Νεϊμάρ έχουν ξοδευτεί πάνω από 310 εκατ. ευρώ. μέχρι σήμερα. Και αν φύγει από την Παρί για Ρεάλ ή Μπαρτσελόνα, τότε το ποσό θα μεγαλώσει εντυπωσιακά.

Ακολουθεί αρκετά πιο πίσω ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Εχει αλλάξει τρεις φορές ομάδα και για να γίνει αυτό χρειάστηκε να πληρωθούν 230 εκατ. ευρώ. Ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον για να τον πάρει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πλήρωσε στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας το ποσό των 19 εκατ. ευρώ στις 12 Αυγούστου 2003. Εξι χρόνια μετά η βρετανική ομάδα πήρε 94 εκατ.ευρώ από την Ρεάλ Μαδρίτης! Και εννέα χρόνια μετά, πέρυσι το καλοκαίρι, η Γιουβέντους και ο Ανιέλι πλήρωσαν συνολικά 117 εκατ.ευρώ για να τον φέρουν στο Τορίνο από την Ισπανία.

Στην κορυφαία 10αδα με τα μεγαλύτερα συνολικά ποσά ανά παίκτη, βεβαίως, απουσιάζει το όνομα του κορυφαίου ποδοσφαιριστή του πλανήτη. Του Λιονέλ Μέσι, καθώς ο Αργεντίνος ξεκίνησε από την Μπαρτσελόνα, παίζει ακόμη εκεί και όλα δείχνουν ότι θα παραμείνει «μπλαουγκράνα» για πάντα.

Οι 10 πιο ακριβοί ποδοσφαιριστές:

  1. Νεϊμάρ: 310,2 εκατ. ευρώ
  2. Κριστιάνο Ρονάλντο: 230 εκατ. ευρώ
  3. Ρομέλου Λουκάκου: 203 εκατ. ευρώ
  4. Κιλιάν Μπαπέ: 180 εκατ. ευρώ
  5. Αλβαρο Μοράτα: 179 εκατ. ευρώ
  6. Ντι Μαρία: 179 εκατ.ευρώ
  7. Αντουάν Γκριεζμάν: 174 εκατ.ευρώ.
  8. Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς: 169 εκατ.ευρώ
  9. Κουτίνιο: 161,8 εκατ.ευρώ
  10. Γκονζάλο Ιγκουαϊν: 159 εκατ.ευρώ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button