Δήμος ΜεσσήνηςΤοπικά Νέα

Χρυσοχοΐδης: Το Ειδικό Κλιμάκιο θα συνεχίσει να επιχειρεί στην περιοχή της Μεσσήνης

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στο Δημαρχείο Μεσσήνης

Τη Μεσσήνη επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος τον υποδέχθηκε στο Δημαρχείο, όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για θέματα παραβατικότητας και ασφάλειας που αφορούν τον Δήμο μας.

Ο Δήμαρχος σημείωσε ότι η ενίσχυση της αστυνόμευσης με το Ειδικό κλιμάκιο, οι περιπολίες, οι συχνοί έλεγχοι και οι επιχειρήσεις έχουν φέρει αποτέλεσμα, καθώς τα περιστατικά έχουν μειωθεί. Τόνισε όμως ότι το πρόβλημα παραμένει και χρειάζεται διαρκής προσπάθεια, συντονισμένες ενέργειες και εγρήγορση ώστε να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, να βελτιωθεί η καθημερινότητά τους αλλά και η εικόνα της πόλης. Έκανε λόγο για άριστη συνεργασία με τους εκπροσώπους της Αστυνομίας σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο και ζήτησε να παραμείνει το Ειδικό Αστυνομικό Κλιμάκιο στη Μεσσήνη. Επίσης, ζήτησε την επέκταση του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου και στη Μεσσήνη (νωρίτερα το εγκαινίασε ο υπουργός στην Καλαμάτα) σημειώνοντας ότι η παραβατικότητα κινείται στο τόξο Καλαμάτα-Μεσσήνη-Μελιγαλάς.

Ο υπουργός απάντησε ότι το Ειδικό Κλιμάκιο θα συνεχίσει να επιχειρεί στην περιοχή, διευκρινίζοντας ότι η νομιμότητα είναι αδιαπραγμάτευτη, η ασφάλεια το αυτονόητο και δε θα υπάρχει ανοχή στην παραβατικότητα. Επίσης ανακοίνωσε ότι άμεσα θα εκπονηθεί από το υπουργείο συμπληρωματική μελέτη για τα σημεία που θα υποστηριχθούν με ηλεκτρονικό εξοπλισμό ώστε σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμάτας να γίνει επέκταση του ΕΣΥΚ και στην πόλη της Μεσσήνης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο περιφερειακός Αστυνομικός διευθυντής Παναγιώτης Πούπουζας, ο αστυνομικός διευθυντής Μεσσηνίας Ηλίας Αξιοτόπουλος, ο επικεφαλής της ΟΠΚΕ Μεσσηνίας Κωνσταντίνος Κουρούπης, ο διοικητής Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας Παναγιώτης Μπαστακός, ο διοικητής Τμήματος Μεσσήνης Γιώργος Χαραλαμπάκης και σύμβουλοι του Υπουργού. Παραβρέθηκαν ακόμα, ο αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Δημήτρης Γαλιάτσος, Τάσος Παπαγεωργίου, Μπάμπης Μακρής και ο πρόεδρος της Κοινότητας Μεσσήνης Νίκος Ρούτσης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button