ΕκπαίδευσηΚυπαρισσίαΤοπικά Νέα

Χωρίς δάσκαλο η ΣΤ’ τάξη του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κυπαρισσίας

Δείτε τι αναφέρει επιστολή διαμαρτυρίας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κυπαρισσίας προς το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Η επιστολή κοινοποιείται και στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας.

Αναλυτικά:

«Σας στέλνουμε αυτή την επιστολή με σκοπό να σας ενημερώσουμε για την πρωτοφανή κατάσταση που βιώνουν αυτή τη στιγμή οι γονείς και οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κυπαρισσίας. Στις 21 Οκτωβρίου 2020, ο εκπαιδευτικός Αλεξανδρόπουλος Σωτήριος προσλήφθηκε με τρίμηνη σύμβαση για να αναπληρώσει το κενό της δασκάλας της τάξης που είχε πάρει άδεια ειδικού σκοπού λόγω εγκυμοσύνης. Μέχρι εκείνη τη στιγμή το τμήμα υπολειτουργούσε, καθώς για έναν μήνα δεν υπήρχε εκπαιδευτικός. Σήμερα, τρεις μήνες αργότερα, μάθαμε έκπληκτοι ότι η σύμβαση του νέου εκπαιδευτικού δεν θα ανανεωθεί, παρόλο που η δασκάλα της τάξης συνεχίζει να βρίσκεται σε άδεια και δεν θα επιστρέψει στο σχολείο. Γεμάτοι αγωνία και απορία, βλέπουμε τα παιδιά μας να βρίσκονται ξανά μετέωρα στα μέσα της χρονιάς, καθώς ο φαύλος κύκλος των αναπληρώσεων συνεχίζεται. Η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο σοβαρή, αν αναλογιστούμε τις συνέπειες που θα έχει στην ψυχική υγεία των μαθητών η καταστροφή της παιδαγωγικής σχέσης που είχε δημιουργηθεί με τον εκπαιδευτικό, σε συνδυασμό με τις καθημερινές προκλήσεις της πανδημίας του Covid-19. Παράλληλα, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι μαθητές έρχονται αντιμέτωποι με τις παραπάνω δυσκολίες λίγο καιρό πριν τη δύσκολη μετάβασή τους από το δημοτικό στο γυμνάσιο. Ως εκπρόσωποι των γονέων του σχολείου, θα θέλαμε να μας πείτε ξεκάθαρα σε ποιον παιδαγωγικό σκοπό βασίζεται η απόλυση του εκπαιδευτικού, από τη στιγμή που το κενό συνεχίζει να υφίσταται. Ποιο όφελος θα φέρει η παραπάνω απόφαση στην εκπαιδευτική διαδικασία και στην ψυχική υγεία των μαθητών; Για ποιο λόγο τα παιδιά μας πρέπει να μείνουν ξανά χωρίς δάσκαλο, από τη στιγμή που η ανανέωση της σύμβασης μέχρι το τέλος της χρονιάς θα έλυνε το πρόβλημα; Γνωρίζοντας την τεράστια ευθύνη που απαιτεί η θέση σας, σας ζητάμε να ανανεωθεί άμεσα η σύμβαση ώστε να λυθεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το σχολείο μας και δεκάδες άλλα σχολεία σε όλη την Ελλάδα».

Σχετικά Άρθρα

3 Σχόλια

  1. Διαλύουν την Δημόσια Εκπαίδευση και επιβάλλουν την μερική απασχόληση και στον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης

  2. Σωστή ερώτηση. Κανονικά το να πάρει θέση ο σύλλογος εκπαιδευτικών θα έπρεπε να θεωρείται αυτονόητο. Ωστόσο ποιος μόνιμος κάθεται να ασχοληθεί τώρα για μερικές εκατοντάδες εκπαιδευτικούς που έμειναν άνεργοι στα μέσα της χρονιάς; Εδώ δεν νοιάζεται το Υπουργείο για τους μαθητές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button