ΕκπαίδευσηΚυπαρισσίαΤοπικά Νέα

Χωρίς κενά χτύπησε το πρώτο κουδούνι στα σχολεία της Κυπαρισσίας

Στο σχολείο επέστρεψαν από σήμερα οι μαθητές της επικράτειας, για την επίσημη έναρξη της σχολικής χρονιάς με την τελετή του αγιασμού.

Τα βιβλία είναι στη θέση τους και το μεγαλύτερο μέρος των κενών έχει πληρωθεί από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, όπως έχει διαβεβαιώσει το υπουργείο Παιδείας.
Υπενθυμίζεται, ότι το υπουργείο έχει προχωρήσει στην πρόσληψη 20.558 αναπληρωτών, με τις 16.191 προσλήψεις να αφορούν την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και 4.367 την Δευτεροβάθμια. Παράλληλα, η ηγεσία του υπουργείου έχει δηλώσει ότι οι πιστώσεις για τις προσλήψεις αναπληρωτών που θα χρειαστούν μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς, είναι ήδη εξασφαλισμένες.

DSC03306

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΑ 2 ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
Στο 1ο Δημοτικό σχολείο Κυπαρισσίας που συστεγάζεται με το 3ο ο Διευθυντής κ. Διονύσιος Αθανασόπουλος ευχήθηκε καλή σχολική “ώστε τα παιδιά να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες για την ζωή τους, οι γονείς τους να προσέχουν τα παιδιά τους και να τα προστατεύουν, δεν υπάρχουν κενά από αναπληρωτές σε γενικές γραμμές, το 1ο Δημοτικό έχει 200 παιδιά το 3ο έχει 110 παιδιά, υπάρχουν κάποια προβλήματα κτριακών εγκαταστάσεων τα οποία προγραμματίζονται να τεθούν υπόψη της νέας Δημοτικής αρχής με το νέο Δήμαρχο”. Στην τελετή μεταξύ άλλων ήταν παρών ο Διευθυντής του 3ου Δημοτικού κ. Αποστόλου, ο Πρόεδρος των γονέων κηδεμόνων του 3ου κ. Γιάννης Κωστναντόπουλος και πολλοί γονείς..
Εορταστικό το κλίμα στο Γυμνάσιο Κυπαρισσίας που δεκαετίες τώρα αποτελεί παράθυρο στην γνώση με τον αγιασμό να τελείται παρουσία των εκπαιδευτικών κι εκπροσώπων του Δήμου.

DSC03311

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ 1ο ΕΠΑΛ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ
Αγιασμός τελέστηκε στο 1ο ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας στο προαύλιο του σχολείου παρουσία του Διευθυντή κ. Δημήτρη Δράκου, του Αντιδημάρχου κ. Αντώνη Βλάχου και της εκπροσώπου του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων κ.Εύη Ευαγγελίδου. Αναγνώστηκε το μήνυμα του Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας προς την μαθητιώσσα νεολαία, ενώ ο αντιδήμαρχος κ. Βλάχος τόνισε ότι η νέα Δημοτική αρχή θα είναι παρών κοντά στην σχολική κοινότητα και το σχολείο το οποίο γεωγραφικά φιλοξενεί μαθητές όχι μόνο από όλη την Τριφυλία αλλά και την Ηλεία.

%25CE%2595%25CE%25A5%25CE%2591%25CE%2593%25CE%2593%25CE%2595%25CE%259B%25CE%2599%25CE%2594%25CE%259F%25CE%25A5

Η Πρόεδρος του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ.Ευαγγελίδου εκτός από τις καθιερωμένες ευχές ζήτησε καλή δύναμη με καλά μυαλά, ενώ ο σύλλογος θα μοιράσει στους μαθητές τις επόμενες ημέρες ένα φυλλάδιο προς τους γονείς και μαθητές με επικοινωνία μέσω των κοινωνικών δικτύων ενώ ότι πρόβλημα υπάρξει ο σύλλογος δηλώνει ότι θα είναι κοντά στους σπουδαστές.

Γιάννης Μποζίκας

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button