Πολιτιστικά - ΕκδηλώσειςΧώρα

Χώρα: Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Χωραΐτη θεολόγο Σπυρίδωνα Μπογιατζή του Φιλίππου

Τιμητική βραδιά για τον αείμνηστο Χωραΐτη Θεολόγο, καθηγητή Σπυρίδωνα Μπογιατζή του Φιλίππου, ο οποίος είχε διατελέσει επί δυο διετίες πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Χώρας και του είχε απονεμηθεί ιδιαίτερος έπαινος προ ετών, διοργάνωσε στις 5 Αυγούστου, ο σύλλογος στο πλαίσιο των πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων «Νεστόρεια».

Στον πρόλογό της, η πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου, Ευγενία Κοκκέβη, αναφέρθηκε στο βιογραφικό του τιμώμενου, όπως το είχε περιγράψει ο Θεολόγος Γ.Δ. Κούβελας στην εφημερίδα «Μεσσηνιακός Λόγος» στις 29 Δεκεμβρίου 2016, λίγες μέρες μετά τον θάνατό του.

Στο επιστημονικό του έργο, το διδακτικό του, στην εν γένει προσφορά του στη μέση εκπαίδευση, στο Χριστιανισμό και την Ορθοδοξία, για το ήθος και την ακεραιότητα τού χαρακτήρος του, αναφέρθηκαν οι προσκεκλημένοι ομιλητές, διακεκριμένοι επιστήμονες, Νιάρχος Κωνσταντίνος (καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας, Φιλοσοφικής σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών), Μπούρας Αναστάσιος (καθηγητής Μαθηματικών, Νιάρχος Παναγιώτης καθηγητής Αστροφυσικής Πανεπιστημίου Αθηνών) και Μπάκα Παναγιώτα (καθηγήτρια Φιλόλογος). Ειδική μνεία έκαναν επίσης για την εκπαίδευση στην σύγχρονη εποχή.

Ο κ. Πετρόπουλος Παναγιώτης γιατρός και αντιδήμαρχος εκτός των άλλων, επεσήμανε ότι ο αείμνηστος Μπογιατζής ήταν εκλεγμένος και στην τοπική αυτοδιοίκηση. Τέλος εκ μέρους της οικογένειας η κ Μάρθα Μπογιατζή του Διονυσίου αναφέρθηκε στο οικογενειακό και συναισθηματικό μέρος της προσωπικότητάς του, προβάλλοντας φωτογραφικό υλικό και video.

Η εκδήλωση ήταν επιτυχημένη και στο τέλος προσφέρθηκαν αναψυκτικά από τον Πολιτιστικό Σύλλογος Χώρας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button