Τοπικά ΝέαΧώρα

Χώρα: Τιμήθηκε η επέτειος της Μάχης στη Λιγούδιστα [εικόνες]

Η επέτειος της Μάχης στη Λιγούδιστα τιμήθηκε σήμερα το πρωί στη θέση «Γεφύρι του Μανούσου» στη Χώρα. Την επιμνημόσυνη δέηση έψαλαν οι ιερείς: Αριστείδης Λυμπέρης, Γεώργιος Μπούκας και Δημήτρης Ζέρβας.

Στεφάνια κατέθεσαν ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, ο αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος, ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Γαϊτάνης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Διονύσης Δημητρόπουλος, ο υπολιμενάρχης Πύλου – πλωτάρχης Λεωνίδας Κουκούτσης και ο ανθυπαστυνόμος του Α.Τ. Γαργαλιάνων Αθανάσιος Φωτόπουλος.

Ο π. Αριστείδης αναφέρθηκε στην ιστορία των γεφυριών της περιοχής και ευχήθηκε κάθε χρόνο να βρίσκεται ολοένα και περισσότερος κόσμος στις εκδηλώσεις.

Ο δήμαρχος εξέφρασε την πεποίθηση πως το αίτημα για επίσημη καθιέρωση της Μάχης της Λιγούδιστας θα περάσει ομόφωνα απόψε από το Δημοτικό Συμβούλιο και ευχαρίστησε όλους όσους ασχολήθηκαν και εργάστηκαν για το θέμα αυτό.

Ο κ. Αναστασόπουλος σχολίασε πως τα χώματα αυτά είναι όντως αιματοβαμμένα από τους αγώνες ηρώων και γι’ αυτό δεν πρέπει να λησμονούμε να αποδίδουμε τιμές. Χαιρετισμό απέστειλε και ο συγγραφέας – ερευνητής Γιάννης Μπίρης (ο οποίος έχει ασχοληθεί εκτενώς και έχει γράψει σχετικά, πρωτοστατώντας στην πρωτοβουλία της καθιέρωσης της επετείου της Μάχης).

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η συνταξιούχος εκπαιδευτικός Παναγιώτα Μπάκα. Στην εκδήλωση βρέθηκαν ακόμη οι αντιδήμαρχοι Μιχάλης Καραβίδας, Τάσος Χρονόπουλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Ρομπάκης, ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Βρεττάκος, ο πρ. δήμαρχος Χώρας Τάσος Τσορώνης κ.α.

1

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button