Πολιτική

Ψάχνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα στη ΝΔ σε περιφέρεια και δήμους

Χαμένη από χέρι η Νέα Δημοκρατία στην Πελοπόννησο. Δημοσιεύμα του in.gr μιλά για «Γαλάζιο» βέρτιγκο με τις αυτοδιοικητικές εκλογές και επαναλαμβάνει δημοσιεύματα περιφερειακών και τοπικών μέσων ενημέρωσης που αναφέρουν ότι βουλευτές της ΝΔ στηρίζουν άλλους υποψήφιους από αυτούς που έχουν πάρει το χρίσμα από το κόμμα ενώ δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι θα περάσει δύσκολα η ΝΔ σε περιφέρειες που κάποτε θεωρούσε σίγουρες.

Σύμφωνα με αυτό βουλευτές της ΝΔ στηρίζουν τοπικά, στους δήμους των νομών τους, υποψήφιους δημάρχους του ΠΑΣΟΚ και όχι της Νέας Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα παραδείγματα έχει δημοσιεύσει κατά καιρούς και το anagnostis.org , και είναι πλέον γνωστά στην τοπική κοινωνία.

Ο αρθρογράφος αναρωτιέται: «Είτε υπάρχει ευφυές σχέδιο (!!!), ή απλά είναι μια χαοτική κατάσταση λόγω έλλειψης ατζέντας από την ΝΔ στις δημοτικές εκλογές, το φαινόμενο είναι αρκούντως διασπαστικό στη βάση των ψηφοφόρων της ΝΔ, σε βαθμό που θα ψάχνουν σταυρό και δεν θα βρίσκουν οι τοπικοί βουλευτές που στηρίζουν υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝΑΛ) όταν θα έρθει η σειρά τους να αναζητήσουν ψήφους».

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα:

Έσπειρε ανέμους στην ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που μίλησε για άνοιγμα στην κεντροαριστερά, και θερίζει καταιγίδες από ένα φαινόμενο που σιγά – σιγά πολλαπλασιάζεται. Βουλευτές της ΝΔ στηρίζουν τοπικά, στους δήμους των νομών τους, υποψήφιους δημάρχους του ΠΑΣΟΚ και όχι της Νέας Δημοκρατίας. Κι αυτό έχει εξαγριώσει πολλούς εντός κι εκτός Πειραιώς.

Έχουμε και λέμε λοιπόν. Βουλευτής της ΝΔ σε πόλη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που θα επισκεφτεί ο Μητσοτάκης μέσα στο Σαββατοκύριακο για να στηρίξει την υποψηφιότητα του Παναγιώτη Νίκα, έχει αυτόνομη και διακριτά αντίθετη στρατηγική στο Δήμο της πρωτεύουσας του νομού, από αυτή που έχει το κόμμα.

Μάλιστα σε δημοσκόπηση που έγινε για τον δήμο αυτό, στην οποία ωστόσο οι ερωτήσεις περιλάμβαναν και την δυναμική των υποψηφίων περιφερειαρχών, τα αποτελέσματα είναι κόλαφος για την ΝΔ.

Όπως ανέφερε σε ραδιοφωνικό σταθμό ο καναλάρχης που ζήτησε την δημοσκόπηση, στην μεν περιφέρεια ο Τατούλης έχει ποσοστό που ξεπερνά το 40%, ενώ ο υποψήφιος του ΚΙΝΑΛ εμφανίζει πολύ καλό ποσοστό κοντά στο 11%, με τον Παναγιώτη Νίκα να θέλει πολύ δουλειά ακόμα, και να είναι κοντά σε… μονοψήφιο ποσοστό.

Στο δε δήμο τα πράγματα είναι χειρότερα γιατί η δημοσκόπηση που θα παρουσιαστεί την επόμενη Τρίτη δείχνει τον υποψήφιο της ΝΔ για Δήμαρχο της πόλης, στην οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει το Σάββατο, να βρίσκεται μακράν πίσω από το ΠΑΣΟΚο (ΚΙΝΑΛίτη) υποψήφιο. Και το γαργαλιστικό είναι ότι τον ΠΑΣΟΚο (ΚΙΝΑΛίτη) υποψήφιο δήμαρχο στηρίζει ο τοπικός βουλευτής της ΝΔ, κόντρα στις επιλογές του κόμματος.

Είτε υπάρχει ευφυές σχέδιο (!!!), ή απλά είναι μια χαοτική κατάσταση λόγω έλλειψης ατζέντας από την ΝΔ στις δημοτικές εκλογές, το φαινόμενο είναι αρκούντως διασπαστικό στη βάση των ψηφοφόρων της ΝΔ, σε βαθμό που θα ψάχνουν σταυρό και δεν θα βρίσκουν οι τοπικοί βουλευτές που στηρίζουν υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝΑΛ) όταν θα έρθει η σειρά τους να αναζητήσουν ψήφους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button