Τοπικά Νέα

“Ψήνονται” δύο ακόμη αντιδημαρχίες στην Τριφυλία

Στην Ελλάδα της ΝΔ, κάποια πράγματα φαίνεται πως δεν αλλάζουν. Κάποιοι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη θυμήθηκαν το σλόγκαν «κάθε πόλη και στάδιο, κάθε χωριό και γυμναστήριο» και κάπως έτσι φτάνουμε στο νέο σύνθημα, “κάθε δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος”! Η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου – σκούπα το οποίο κατατέθηκε το βράδυ της Παρασκευής στη Βουλή, ανοίγει το δρόμο για τον ορισμό νέων αντιδημάρχων -και- στο δήμο Τριφυλίας (στην περίπτωση του Δήμου Τριφυλίας μιλάμε για επιπλέον δυο αντιδημάρχους).

Τι σχέση έχει το πολυνομοσχέδιο με τις αντιδημαρχίες;

Η συσχέτιση έχει να κάνει με το άρθρο 47 του πολυνομοσχεδίου στο οποίο προβλέπεται η δυνατότητα αύξησης του αριθμού των αντιδημάρχων κατά 1/3, υπό την προϋπόθεση ότι αυτοί θα είναι άμισθοι. Συγκεκριμένα, με την κατεπείγουσα αυτή διάταξη του υπουργείου Εσωτερικών, προστίθεται νέα παράγραφος στο αρ.59 του Καλλικράτη η οποία δίνει τη δυνατότητα στους δημάρχους να προσθέσουν επιπλέον αντιδημάρχους, σε αριθμό που δεν υπερβαίνει το 1/3του μέχρι σήμερα ισχύοντος ανώτατου ορίου αντιδημάρχων. Ρητά ορίζεται ότι αυτή η νέα κατηγορία αντιδημάρχων θα είναι άμισθη, δεν θα δικαιούται αντιμισθίας ή οποιασδήποτε άλλης οικονομικής απολαβής. Επιπλέον, επειδή, είθισται σε κάθε δήμο ο αριθμός των Ειδικών Συμβούλων ή Ειδικών Συνεργατών ή Επιστημονικών Συνεργατών να εξαρτάται από τον αριθμό των αντιδημάρχων, το κατατεθέν άρθρο αναφέρει πως ο αριθμός των άμισθων αντιδημάρχων δεν θα προσμετράται για τον υπολογισμό των Ειδικών Συμβούλων – Συνεργατών.

Υπενθυμίζεται, άλλωστε, ότι στο σχήμα των αντιδημάρχων Τριφυλίας ο κ. Λεβεντάκης έχει εντάξει ήδη δύο στελέχη τα οποία δεν προέρχονται από την παράταξή του, την Χάιδω Παναγιωτοπούλου και τον Αλέκο Κουτρουμπή (από την παράταξη Ανδρινόπουλου). Με βάση τη συγκεκριμένη διάταξη του πολυνομοσχεδίου ο δήμαρχος Τριφυλίας θα έχει την άνεση να ορίσει άλλους τουλάχιστον δύο αντιδημάρχους. Το ερώτημα βεβαίως, είναι, ποιοι θα δεχθούν να αναλάβουν καθήκοντα αντιδημάρχου, και μάλιστα χωρίς αντιμισθία. Πάντως, ένα από τα πρόσωπα που έχουν “ακουστεί” για μία θέση είναι αυτό της Μαρίας Πανουσιοπούλου, από την παράταξη της κας Παναγιωτοπούλου, η οποία έχει υπάρξει στο παρελθόν αντιδήμαρχος Οικονομικών και στο συγκεκριμένο κομμάτι διαθέτει εμπειρία. Χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι ο κ. Δημήτριος Στριμπάκος, Αντιδήμαρχος Διοικητικού, Οικονομικού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων θα χάσει το αξίωμά του, μιας και μπορεί να γίνει μεταβίβαση συγκεκριμένων αρμοδιοτήτων, όπως, π.χ., αυτή του Οικονομικού.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button