Δήμος Πύλου - Νέστορος

Ψήφισμα για παράταση της Κοινωφελούς Εργασίας ζητά ο Καφαντάρης

ΤΟ ΙΔΙΟ δυναμικά συνεχίζει ο Δημήτρης Καφαντάρης στην Πύλο –και όχι μόνο- παρά το γεγονός ότι έχασε στις τελευταίες εκλογές, πραγματοποιώντας μια σειρά από επαφές και συζητήσεις, διεκδικώντας λύσεις για σημαντικά ζητήματα.

Ψήφισμα για την επέκταση – παράταση με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) της χρονικής διάρκειας της απασχόλησής των υφιστάμενων ωφελούμενων του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας ζητά ο Δημήτρης Καφαντάρης.

Ο κ. Καφαντάρης στο ψήφισμα, ζητά να υπάρξει μέριμνα της κυβέρνησης  προκειμένου να παραταθεί η διάρκεια του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας και οι εργαζόμενοι που έως τώρα έχουν αποκτήσει μια αρχική εμπειρία και εκπαίδευση στα καθήκοντα τους, να συνδράμουν στο Δήμο τουλάχιστον μέχρι την τοποθέτηση των ωφελούμενων του νέου κύκλου του προγράμματος, το οποίο σχεδιάζεται από τα αρμόδια υπουργεία. Το ψήφισμα, όσο και αν υπό άλλες συνθήκες θα φάνταζε… παράξενο, εκτός από τον επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Ελπίδας», Δημήτρη Καφαντάρη, υπογράφει και ο επικεφαλής της παράταξης «Κοινωνία σε Κίνηση», Ηλίας Κανάκης.
Πρόκειται για τους ωφελούμενους της 8ης Δημόσιας Πρόσκλησης του 2018 από τον ΟΑΕΔ, στο πλαίσιο της δράσης: «Προώθηση της Απασχόλησης μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς χαρακτήρα σε Δήμους, Περιφέρειες και κέντρα κοινωνικής Πρόνοιας» και την αναγκαιότητα για παράταση της διάρκειας απασχόλησής τους, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και το Ελληνικό Δημόσιο. Στο πλαίσιο αυτής, προσελήφθη και τοποθετήθηκε προσωπικό στους Δήμους όλης της χώρας., όπως και στην Πύλο, για συνολικά, 8 μήνες.

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ

Αφού εκδόθηκε ψήφισμα που έκρινε απαραίτητη την επέκταση της διάρκειας, με σχετική ΚΥΑ, αποφασίστηκε και τετράμηνη παράταση. «Όμως η περίοδος λήξης του υφιστάμενου προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας συμπίπτει με μια δύσκολη περίοδο για τον Δήμο Πύλου – Νέστορος που υφίσταται ακόμη τουριστική κίνηση, αλλά το κυριότερο αποτελεί περίοδο κατά την οποία ξεκινά έντονη αγροτική δραστηριότητα και έναρξη δραστηριοτήτων των κοινωνικών και σχολικών δομών κάτι που σημαίνει ότι απαιτείται σημαντική υποστήριξη των δημοτών μας με υπηρεσίες του Δήμου.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας οι Δήμοι και ιδιαιτέρως ο Δήμος Πύλου Νέστορος έχει αποδυναμωθεί σημαντικά όσον αφορά το ανθρώπινο δυναμικό, καθώς ο μεγάλος αριθμός συνταξιοδοτήσεων σε συνδυασμό με την απουσία προσλήψεων, έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του προσωπικού κατά το ήμισυ», σημειώνεται στο ψήφισμα, όπου τονίζεται και η ανάγκη να υπάρξει μέριμνα της κυβέρνησης .

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button