Δήμος Οιχαλίας

Ψήφισμα για την αποτροπή της κατασκευής μικρού υδροηλεκτρικού σταθμού στη Νέδα

Ψήφισμα για την αποτροπή της κατασκευής μικρού υδροηλεκτρικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, εγκατεστημένης ισχύος 1,5MW, στο ποτάμι της Νέδας, στη Δημοτική Ενότητα Είρας, της εταιρείας “Υδροδυναμική Πελοποννήσου ΑΕ”, πρόκειται να εκδώσει το Δημοτικό Συμβούλιο Οιχαλίας την Παρασκευή 24 Ιουνίου, στις 8 το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο “Μαρία Κάλλας” στον Μελιγαλά.

Στην ίδια συνεδρίαση αναμένεται να εκδώσει ψήφισμα για την υποστήριξη της Συνθήκης του ΟΗΕ για την απαγόρευση των πυρηνικών όπλων και να εγκρίνει, μεταξύ άλλων, την επιχορήγηση της Σχολικής Επιτροπής Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου και την επέκταση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού.
Τα θέματα αυτά ήταν να συζητηθούν στο Δ.Σ. ένα μήνα πριν, στις 24 Μαΐου, αλλά η συνεδρίαση αναβλήθηκε, λόγω έλλειψης απαρτίας.
Νέα θέματα με ενδιαφέρον στη συνεδρίαση της ερχόμενης Παρασκευής είναι: Η έγκριση παραχώρησης χώρου για τη διεξαγωγή της εμποροπανήγυρης. Τα αιτήματα του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για δωρεάν παραχώρηση χρήσης των Δημοτικών Σχολείων Πολίχνης και Κωνσταντίνων. Η δωρεάν παραχώρηση χρήσης του κτηρίου που στεγαζόταν το κοινοτικό γραφείο Άνω Μέλπειας στον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Άνω Μελπειέων Μεσσηνίας “Η Ωραία Μέλπεια” και της δεύτερης αίθουσας (και του προαύλιου χώρου) του κλειστού Δημοτικού Σχολείου Φίλια στον Σύλλογο των εν Αθήναις Φιλέων “Ο Αγιος Γεώργιος”. Η επιχορήγηση σε αθλητικά σωματεία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button