Τεχνολογία

«Ψηφιακό γκάνγκστερ» χαρακτηρίζει το Facebook βρετανική έκθεση

Μετά από έρευνες δύο ετών, η βρετανική κοινοβουλευτική Επιτροπή Ψηφιακού Πολιτισμού, Μέσων Ενημέρωσης και Αθλητισμού για την παραπληροφόρηση και τις ψεύτικες ειδήσεις χαρακτηρίζει το Facebook «ψηφιακό γκάνγκστερ», γράφει ο Guardian.

Σύμφωνα με την έκθεση, η εταιρία που ελέγχει το Facebook έχει παραβιάσει το νόμο περί ιδιωτικότητας και ανταγωνισμού και θα πρέπει να ρυθμιστεί επειγόντως, όπως υποστηρίζουν οι βουλευτές-μέλη της Επιτροπής. Πιο συγκεκριμένα, η έκθεση αναφέρει ότι το Facebook σκόπιμα παραβίασε το νόμο περί ιδιωτικότητας και ανταγωνισμού και θα πρέπει επειγόντως να υπόκειται σε κανονιστική ρύθμιση, σύμφωνα με μια κοινοβουλευτική έκθεση που καταγγέλλει την εταιρεία και τα στελέχη της ως «ψηφιακούς γκάνγκστερ».

Η έκθεση για την παραπληροφόρηση και τις ψεύτικες ειδήσεις κατηγόρησε το Facebook ότι σκόπευε να παρεμποδίσει την έρευνά της, ώστε να μην αντιμετωπίσει τις προσπάθειες της Ρωσίας να χειραγωγήσει τις εκλογές. «Η δημοκρατία κινδυνεύει από την κακόβουλη και αμείλικτη στόχευση των πολιτών με παραπληροφόρηση και εξατομικευμένες σκοτεινές διαφημίσεις από αδιευκρίνιστες πηγές, οι οποίες παρέχονται μέσω των μεγάλων δικτύων κοινωνικών μέσων που χρησιμοποιούμε κάθε μέρα», προειδοποίησε ο πρόεδρος της επιτροπής Ντάμιαν Κόλινς.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button