Πολιτιστικά - Εκδηλώσεις

Όλα έτοιμα για την 4η «Λευκή Νύχτα» στην Καλαμάτα

1777515


Μια νύχτα με διαρκή λειτουργία των καταστημάτων , εξαιρετικά χαμηλές τιμές και πληθώρα πολιτιστικών και άλλων εκδηλώσεων, θα είναι η «4η Λευκή Νύχτα¨που διοργανώνει αύριο (Σάββατο), ο δήμος Καλαμάτας σε συνεργασία με φορείς, συλλόγους και καλλιτέχνες της πόλης από τις 8 το βράδυ μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής.

Και φέτος οι εκδηλώσεις θα είναι πολλές και παντού: Από ζωντανή μουσική και μουσικά events μέχρι αθλητικές επιδείξεις και καλλιτεχνικές δραστηριότητες, κυριολεκτικά σε όλα τα σημεία της πόλης, με αποκορύφωμα τη συναυλία του δημοφικούς συγκροτήματος «ΟtherView» στην Κεντρική Πλατεία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου: «Ο Δήμος Καλαμάτας θα διοργανώσει εκδηλώσεις στο κέντρο της πόλης, οι οποίες θα ξεκινήσουν με μουσική περιοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας, με αφετηρία την έδρα της Φιλαρμονικής στην οδό Υπαπαντής, στις 20.00 και στάσεις στο Δημαρχείο, στην Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου, στην είσοδο του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων από την οδό Μακεδονίας, στην πλατεία 23ης Μαρτίου και στην πλατεία Όθωνος.
Επίσης, στις 20.30, στην Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου θα πραγματοποιηθεί συναυλία με το συγκρότημα «Otherview», ενώ στις 22.00, στην πλατεία 23ης Μαρτίου θα εμφανισθεί το συγκρότημα «Beat για beat».
Στην πλατεία Όθωνος θα διοργανωθεί παραδοσιακό χορευτικό γλέντι με τοπικούς συλλόγους, με ώρα έναρξης 21.30, ενώ έντεχνο πρόγραμμα θα παρουσιάσει το συγκρότημα «Εκτός Απροόπτου» στις 23.00.
Έναντι του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας θα αναπτυχθούν δραστηριότητες για παιδιά, με έμφαση στο «Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης».

Εκδηλώσεις, όμως, θα διοργανώσουν – σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας – και ιδιώτες, πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι και καταστηματάρχες, σε πολλά κεντρικά σημεία της πόλης, με καλλιτεχνικό και αθλητικό περιεχόμενο, ενώ δε θα λείψουν τα κεράσματα με γεύσεις της Μεσσηνίας.

Για την ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών της Καλαμάτας, σε μεγάλο μέρος του κέντρου της πόλης θα απαγορευθεί η κυκλοφορία και η στάθμευση των οχημάτων, σύύμφωνα με την απόφαση του Διευθυντή Αστυνομίας Μεσσηνίας.
Για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών θα λειτουργήσουν τρία μεγάλα πάρκινγκ χωρίς χρέωση, στη δυτική πλευρά της πόλης, στο Βιοτεχνικό Πάρκο Καλαμάτας, στο κατάστημα Metro και στο κατάστημα Lidl, όλα με πρόσβαση στη Νέα Είσοδο. Από τα πάρκινγκ αυτά, το Αστικό ΚΤΕΛ Καλαμάτας θα μεταφέρει το κοινό δωρεάν στο κέντρο της πόλης, με δρομολόγια ανά μισή ώρα με επιστροφή, από τις 20.00 του Σαββάτου έως τις 03.00 της Κυριακής, προς και από το κέντρο της πόλης (Δημαρχείο, οδός Αρτέμιδος)».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button