Οικονομία

Όλα δείχνουν παράταση στις φορολογικές δηλώσεις

Πολύ πιθανό φαντάζει πλέον το σενάριο για παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων.

Πέντε μόλις μέρες πριν εκπνεύσει η υφιστάμενη προθεσμία (30 Ιουνίου), εκτιμάται ότι περίπου 2,5 εκατ. δηλώσεις εκκρεμμούν ενώ οι αρρυθμίες που έχει παρουσιάσει το Taxis όπως και τα προβλήματα με ορισμένους κωδικούς κάθε άλλο παρά διευκολύνουν την κατάσταση.

Το υπουργείο Οικονομικών φέρεται να έχει ήδη αποφασίσει την παράταση, δίχως όμως ακόμα να έχει καταλήξει στη διάρκεια του έξτρα χρονικού διαστήματος που θα δοθεί. Από την πλευρά των λογιστών υπάρχει αίτημα η προθεσμία να παραταθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου, ωστόσο το πιθανότερο είναι να δοθεί τελικά περιθώριο δύο επιπλέον εβδομάδων.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ενδεχόμενη παράταση δεν επηρεάζει το χρονοδιάγραμμα πληρωμής του φόρου. Η πρώτη δόση πρέπει να καταβληθεί μέχρι τα τέλη Ιουλίου, η δεύτερη μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου και η τρίτη και τελευταία μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button