Viral

Όταν 1.500 πρόβατα πήδηξαν στο γκρεμό αλλά σκοτώθηκαν μόνο τα 450

Συνέβη τον Ιούλιο του 2005 στην ανατολική Τουρκία. Οι βοσκοί παρατηρούσαν με τρόμο το περιστατικό ενώ είχαν αφήσει το κοπάδι με τα πρόβατα να βοσκήσει, μην μπορώντας να κάνουν τίποτα.

Ένα από τα πρόβατα πλησίασε στον γκρεμό και αποφάσισε να πέσει. Το πρόβλημα είναι πως το ακολούθησαν άλλα 1.500 πρόβατα, τα οποία πήδηξαν ένα – ένα από τον ίδιο γκρεμό ακολουθώντας το πρώτο.

«Δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα. Ήμασταν άχρηστοι», είχε πει ο Nevzat Bayhan, ένας από τους βοσκούς που έβλεπε τα πρόβατά του να πέφτουν από τον γκρεμό.

Από τα 1.500 πρόβατα πέθαναν μόνο τα 450. Πώς έγινε αυτό; Τα υπόλοιπα 1.050 δεν πέθαναν πηδώντας από τον γκρεμό σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, αφού έπεφταν πάνω στον σορό με τα πρόβατα ο οποίος ήταν σαν μαξιλάρι ύστερα από τον θάνατο των πρώτων. Αφού υπήρχαν αρκετά νεκρά πρόβατα, τα υπόλοιπα επιβίωσαν επειδή έπεσαν πάνω στον μαλακό σορό που είχε δημιουργηθεί.

Οι 26 οικογένειες και η πόλη Gevas είχαν τουλάχιστον 100 χιλιάδες δολάρια ζημιά, ένα ποσό μεγάλο για την Τουρκία. Το μόνο θετικό ήταν ότι δεν πέθαναν όλα τα πρόβατα, αν και ακολούθησαν το πρώτο χωρίς να «αμφισβητήσουν» την πρωτοβουλία του.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button